Prípravou kuracích pŕs pri nízkej teplote, bez pridania oleja, vody alebo tukov počas varenia sa nám podarilo zachovať všetky nutričné hodnoty, prirodzené chute a vône kurčaťa s menším množstvom kalórií a bez toxických látok. V nádobách Zepter Masterpiece sme tiež uvarili brokolicu v pare bez vody vďaka špeciálne navrhnutým pokrievkam, ktoré vytvárajú vodotesný uzáver medzi okrajom nádoby a pokrievkou. Tým hermeticky uzatvárajú nádobu a umožňujú potravinám variť sa vo vlastnej šťave.
Dosiahnete tak ideálnu vyváženosť pokrmu za menej ako 30 minút!
SUROVINY (4 porcie):
- 4 kuracie prsné rezne
- 2 cukety
- 300 g šampiňónov shimeji
- 1 zväzok jarnej cibuľky
- 10 listov divokej cibule
- 1-2 hrsti baby špenátu
- 250 g syra mascarpone
- 100 g bieleho vína
- 1 strúčik cesnaku
- 1 hlávka brokolice
- čierne korenie
- rasca
- 500 g čerstvých cestovín tagliatelle
- parmezán
- lieskové oriešky
PRÍPRAVA
- Kuracie prsia vložte do studenej Zepter nádoby bez oleja a vody. Opekajte ich z jednej strany pri 120 °C po dobu 3 minút, potom plátky otočte a prikryté ich pripravujte ďalších 5 minút pri 90 °C.
- Zatiaľ čo sa mäso tepelne upravuje, varte brokolicu v pare v zakrytej Zepter nádobe po dobu 5 minút pri 90 °C.
- Akonáhle je mäso hotové, vyberte ho z panvice. Do rovnakej panvice, v ktorej sa robilo mäso, pridajte nakrájanú jarnú cibuľku, cuketu a šampiňóny a prikryté ich restujte 5 minút.
- Odstráňte pokrievku, pridajte syr mascarpone, biele víno a cesnak a pokračujte v restovaní ďalších 5 minút.
- Vložte uvarené tagliatelle, nadrobno nakrájané listy divokej cibule, baby špenát a premiešajte.
- Podávajte v porceláne Zepter Flora tak, že najprv na tanier položíte cestoviny a na ne kuracie prsia. Na záver posypte rascou, strúhaným parmezánom, drvenými lieskovými orieškami a ozdobte jedlými kvetmi.