Shopping cart icon

Vegánsky vianočný puding

Vegánsky vianočný puding
Muškátový oriešok, klinčeky, škorica... to sú vône, ktoré nám pripomínajú, že Vianoce sú za dverami! Preto sme pre vás pripravili recept, vďaka ktorému získate tú pravú vianočnú náladu.

Recept je vegánsky a pochutnajú si tak na ňom aj členovia rodiny alebo priatelia, ktorí nejedia živočíšne produkty! Namiesto smotany použijeme orechy a miesto vajec aquafabu. Aquafaba je viskózna voda, v ktorej sa varili strukoviny, napr. cícer. Vďaka svojej schopnosti napodobniť funkčné vlastnosti vaječných bielkov ju možno použiť ako priamu náhradu vajec v niektorých dezertoch.

Vegánsky vianočný puding

Náš vegánsky vianočný puding nevyžaduje pečenie. Bol pripravovaný v pyramídovom systéme Zepter, ktorý umožňuje varenie v pare a prípravu až štyroch pokrmov súčasne na jednom zdroji tepla, čo šetrí miesto, čas aj energiu!

Vegánsky vianočný puding

Ingrediencie:
• 50 g sušených brusníc
• 50 g hrozienok
• 50 g sušených marhúľ
• 50 g lieskových orechov
• 50 g mandlí
• 200 g špaldovej múky
• Soľ
• 1 jablko
• Šťava a kôra z 1 pomaranča
• 3 polievkové lyžice aquafaby (tekutiny z konzervy z cíceru)
• 80 ml kokosového oleja
• 2 lyžice kokosového cukru
• 1 zarovnaná lyžička škorice
• 1 lyžička prášku do pečiva
• ½ lyžičky muškátového orieška
• ¼ lyžičky mletého klinčeka
• ¼ mletého zázvoru

Vegánsky vianočný puding

Vegánsky vianočný puding

Na glazúru:
• 50 g kešu orechov
• 50 g čerstvých ďatlí
• 250 ml čistej vody z Aqueena Pro
• Štipka škorice
• 1 polievková lyžica chia semienok

Príprava:
• Namočte na 15 minút brusnice a hrozienka do filtrovanej vody z čističky vody Aqueena Pro (alebo do rumu či whisky).
• Jablko nastrúhajte a orechy nahrubo nasekajte.
• V mise zmiešajte sušené brusnice a hrozienka, nakrájané sušené marhule, ďatle, jablko a orechy.
• V samostatnej miske zmiešajte špaldovú múku, prášok do pečiva, soľ, všetko korenie a kokosový cukor.
• Do misy so sušeným ovocím postupne pridávajte kokosový olej, pomarančovú kôru, šťavu a aquafabu a dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo. Akonáhle sa suroviny spoja, postupne pridávajte múčnu zmes.
• Nalejte zmes do žiaruvzdornej sklenenej misy a prekryte ju papierom na pečenie. Ponechajte priestor na kysnutie.

Vegánsky vianočný puding

• Nalejte vodu do nádoby Zepter Masterpiece a zapnite indukčnú varnú dosku s nastavením teploty na 90 °C.
• Pomocou pyramídového parného systému Zepter Masterpiece umiestnite žiaruvzdornú misku s pudingovou zmesou do cedníka Zepter Masterpiece a pod ňu umiestnite nádobu s vriacou vodou.

Vegánsky vianočný puding

• Varte 2 hodiny pri 90 °C.
• Nechajte puding vychladnúť, potom ho preložte do nádoby VacSy a uchovávajte v chladničke, kým nie je pripravený na podávanie.

Vegánsky vianočný puding

Na glazúru
• Pridajte kešu a ďatle do nádoby MixSy, zalejte vriacou vodou a nechajte odstáť cez noc.
• Ráno premiešajte pomocou kuchynského mixéra MixSy. Po hodine pridáme chia semienka a všetko premiešame.

Vegánsky vianočný puding

• Ak je poleva príliš riedka, pridajte chia semienka. Pokiaľ je príliš hustá, pridajte viac vody.

Vegánsky vianočný puding

Dobrú chuť a krásne sviatky!


Publikované: 27. 11. 2024 14:53:01 Zepter International | Publikované s 0 komentármi
Kuchyna
Zdieľaj:
Zepter logotype Produkt bol pridaný do košíka Bags Prejsť do košíka