Shopping cart icon

Vegetariánske / mäsové špízy

Vegetariánske / mäsové špízy

Koľkokrát ste chceli uvariť čerstvé a šťavnaté jedlo uprostred lesa?

Pripravte si ohnisko na varenie a zažite varenie vo voľnej prírode.

Ako vždy sme celé jedlo pripravili v nádobe Zepter Masterpiece Cookware. Vďaka nehrdzavejúcej chirurgickej oceli triedy 316L, z ktorej sú nádoby Zepter vyrobené, pokročilej nepriľnavej technológii URA a inovatívnemu dizajnu, riad Zepter Masterpiece zaisťuje maximálne zachovanie živín a chuti bez potreby pridania oleja, vody alebo tukov.
 


 

VEGETARIÁNSKE ŠPÍZY

Na špízy:

  • červené, žlté a zelené papriky
  • červená cibuľa
  • kúsok údenej chilli papričky

Príloha - hummus

  • 1 plechovka cícera
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 čajová lyžička tahini
  • šťava z 1 citróna
  • 1 čajová lyžička himalájskej soli
  • 1 čajová lyžička rasce
  • 50 ml olivového oleja

Príprava:

Príprava špízov: na špízy napichujte rôznu zeleninu a opekajte ich na grile dve minúty z každej strany.

Príprava humusu: do nádoby MixSy dajte precedený cícer, tahini, soľ, rascu, údené chilli, cesnak, citrónovú šťavu a olivový olej. Rozmixujte to všetko spolu dohladka. Pokiaľ je to nutné, pridajte trochu tekutiny, v ktorej bol cícer namočený, alebo trochu olivového oleja (kým nezískate požadovanú konzistenciu).

Servírovanie: pripravený hummus dáme na servírovacie taniere, navrch položíme špízy (posypeme ich himalájskou soľou) a zalejeme trochou olivového oleja. Posypeme jemne nasekanou pažítkou.
 


 

KURACIE ŠPÍZY

Na špízy:

  • 600 g kuracích pŕs
  • 1 - 2 červená cibuľa

Marináda:

  • 2 lyžice balzamikového octu
  • ½ čajovej lyžičky údenej chilli papričky
  • ½ čajovej lyžičky papriky
  • ½ čajovej lyžičky sušeného oregana
  • 2 strúčiky cesnaku
  • kôra a šťava z 1 citróna
  • čerstvé mleté korenie
  • 50 ml olivového oleja
 


 

JOGURTOVÝ DIP

  • 400 ml gréckeho jogurtu
  • 30 ml olivového oleja
  • 1 čajová lyžička najemno nasekanej mäty
  • 1 čajová lyžička najemno nasekanej bazalky
  • 1 čajová lyžička najemno nasekanej petržlenovej vňate
  • šťava z 1 citróna
  • 1 pálivá červená paprika
  • himalájska soľ
  • korenie

Doplnok na servírovanie:

  • 1 avokádo

Príprava:

Príprava mäsa: všetky potrebné prísady na marinádu vložte do vhodnej nádoby VacSy, dobre ich premiešajte a pridajte na kocky nakrájané mäso. Znovu premiešajte, VacSy zatvorte a nechajte cez noc v chladničke. Druhý deň (aj keď mäso môžete pripraviť niekoľko dní vopred) mäso a červenú cibuľu opečte na grile niekoľko minút z každej strany.

Príprava jogurtového dipu: v mise zmiešajte najemno nasekané lístky mäty, bazalku a petržlen s citrónovou šťavou, trochou soli, korenia, feferónky (najemno nasekanej), hustého jogurtu a olivového oleja.

Servírovanie: pripravený jogurtový dip dajte na servírovací tanier, naň položte špízy (posypte ich trochou himalájskej soli), nakrájanú uhorku a vedľa pár plátkov avokáda.
 


 

BRAVČOVÉ ŠPÍZY S ANANÁSOM

Špízy:

  • 600 g bravčového mäsa
  • 1 ananás
  • kúsok petržlenu
 


 

ANANÁSOVÁ OMÁČKA

  • 400 ml ananásovej šťavy
  • 1 čajová lyžička medu
  • ½ čajovej lyžičky strúhaného čerstvého zázvoru
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3-4 čajové lyžičky sójovej omáčky
  • 1 čajová lyžička škrobu
  • ½ pálivej papriky alebo pálivej omáčky (podľa vašej chuti)
  • himalájska soľ
  • čerstvé mleté korenie
  • miešaný šalát
  • čerstvý rozmarín
 


 

Príprava:

Príprava marinády a ananásovej omáčky: do nádoby dajte ananásovú šťavu, med, zázvor, cesnak, sójovú omáčku, feferónku, škrob, soľ a korenie a varte na strednom ohni, kým sa omáčka nezredukuje na polovicu a nebude viditeľne hustejšia. Omáčku ochlaďte a jednu polovicu si odložte na servírovanie. Do druhej polovice pridajte bravčové mäso, orezané a nakrájané na kocky. Mäso s marinádou vložte do nádoby VacSy a potom cez noc do chladničky, aby zostalo čerstvé. Druhý deň (aj keď si mäso môžete pripraviť aj pár dní vopred) napichujte plátky mäsa a ananásu striedavo na špajle a potom pečte pár minút na grile z každej strany. Niekoľko plátkov ananásu grilujte samostatne a podávajte so špízmi (trochu ich posypte himalájskou soľou) a zvyškom ananásovej omáčky.

 


 

TEĽACIE ŠPÍZY SO ŠPARGĽOU

Na špízy:

  • 600 g teľacieho mäsa
  • 200 – 300 g špargle

Marináda:

  • 1 čajová lyžička cesnakových granúl
  • 1 čajová lyžička granulovanej cibule
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky
  • 30 ml olivového oleja

Dressing:

  • 2 lyžice najemno nasekanej mäty
  • 2 lyžice najemno nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 štipľavá paprika
  • 50 ml olivového oleja
  • 20 ml vínneho octu
  • soľ
  • korenie

Príloha:

  • 400 g varenej zelenej šošovice
  • 1 červená cibuľa
  • trochu olivového oleja
  • Himalájska soľ
  • korenie

Príprava:

Príprava mäsa: všetky ingrediencie na marinádu vložte do vhodnej nádoby VacSy, dobre ich premiešajte a pridajte na kocky nakrájané mäso. Znovu premiešajte, nádobu VacSy uzavrite a nechajte cez noc v chladničke. Druhý deň (aj keď mäso môžete pripraviť pár dní vopred) mäso a špargľu striedavo napichujte na špajle a grilujte pár minút z každej strany dozlatista.

Príprava dresingu: zmiešajte v pohári najemno nasekanú petržlenovú vňať, mätu, feferónku, olivový olej, vínny ocot, soľ a korenie.

Príprava prílohy: nadrobno nakrájanú červenú cibuľu podusíme na troche olivového oleja, pridáme uvarenú šošovicu a krátko podusíme, potom dochutíme soľou a korením.

Servírovanie: šošovicu dajte na jednu stranu servírovacieho taniera a špízy na druhú stranu (dochuťte trochou himalájskej soli) a podávajte s kúskom citrónu a dressingom.

 

DOBRÚ CHUŤ!

 


Publikované: 1. 5. 2019 0:55:47 Zepter International | Publikované s 0 komentármi
Kuchyna
Zdieľaj:
Zepter logotype Produkt bol pridaný do košíka Bags Prejsť do košíka