Obohaťte tento rok veľkonočný stôl chutnou jahňacinou a prekvapte svojich blízkych. Ako vždy, Zepter myslí na vaše zdravie a preto vám predstavujeme recept pripravený na zdravý spôsob. Dobrú chuť!
NÁDOBY A SUROVINY (pre 4 osoby):
- Nádoba na pečenie Z-2850B
- Panvica na pečenie Zepter
- Vykostené jahňacie - 1 kg
- Vajcia - 2
- Sušené marhule - 200 g
- Píniové oriešky - 50 g
- Bezlepkový celozrnný chlieb - 200 g
- Sušené korenie – čierne korenie, tymián
- Mrkva - 4 kusy
- Cesnak - 5 strúčikov
- Jarná cibuľka - 200 g
- Čerstvý rozmarín - 50 g
- Cuketa - 300 g
- Špargľa - 300 g
- Tekvica - 300 g
- Olivový olej - 4 lyžice
PRÍPRAVA:
- Pomocou jedinečnej technológie spoločnosti Zepter pripravíte dokonalú veľkonočnú jahňaciu pečienku v našej nádobe bez soli a oleja pri nižšej teplote.
- Marhule, píniové oriešky, vajcia a bezlepkový celozrnný chlieb vložte do dózy vacSy alebo inej vhodnej nádoby a pomocou tyčového mixéra Zepter MixSy pripravte náplň.
- Vykostené jahňacie potrite náplňou, okoreňte, zrolujte a zaviažte. Roládu vložte do studenej nádoby bez oleja, soli a vody. Pridajte zeleninu: mrkvu, cesnak, jarnú cibuľku a rozmarín.
- Prikryte pokrievkou a na indukčnom variči nastavte nižšiu teplotu (120 °C), pečte 90 minút.
- Nižšia teplota vytvorí efekt „pečenia pod kopulou".
- Medzitým si pripravte zeleninu na prílohu. Nakrájajte jarnú cibuľku, cuketu, špargľu, tekvicu a vložte ich do panvice, pripravujte ich na nižšej teplote, bez vody a oleja. Keď je zelenina uvarená, dochuťte ju za studena lisovaným olivovým olejom.
- Na posledných 15 minút vložte nádobu s mäsom do rúry, aby sa vytvorila kôrka.
- Pokrm servírujte na krásnom čiernobielom Zepter porceláne a pridajte za studena lisovaný olivový olej podľa svojho priania.
Dobrú chuť!
Šéfkuchárka Petra Gerić