Zepter BizzClub Shopping cart icon

Veľkonočná jahňacia pečienka

Veľkonočná jahňacia pečienka

Obohaťte tento rok veľkonočný stôl chutnou jahňacinou a prekvapte svojich blízkych. Ako vždy, Zepter myslí na vaše zdravie a preto vám predstavujeme recept pripravený na zdravý spôsob. Dobrú chuť!
 

NÁDOBY A SUROVINY (pre 4 osoby):

  • Nádoba na pečenie Z-2850B
  • Panvica na pečenie Zepter
  • Vykostené jahňacie - 1 kg
  • Vajcia - 2
  • Sušené marhule - 200 g
  • Píniové oriešky - 50 g
  • Bezlepkový celozrnný chlieb - 200 g
  • Sušené korenie – čierne korenie, tymián
  • Mrkva - 4 kusy
  • Cesnak - 5 strúčikov
  • Jarná cibuľka - 200 g
  • Čerstvý rozmarín - 50 g
  • Cuketa - 300 g
  • Špargľa - 300 g
  • Tekvica - 300 g
  • Olivový olej - 4 lyžice

 

Pre vložené video sa vyžaduje súhlas so súborom cookie

Ak chcete vidieť vložené video na YouTube, musíte prijať naše zásady súhlasu so súbormi cookie. Cez toto si môžete kedykoľvek pozrieť video priamo na YouTube odkaz.

 

PRÍPRAVA:

  • Pomocou jedinečnej technológie spoločnosti Zepter pripravíte dokonalú veľkonočnú jahňaciu pečienku v našej nádobe bez soli a oleja pri nižšej teplote.
  • Marhule, píniové oriešky, vajcia a bezlepkový celozrnný chlieb vložte do dózy vacSy alebo inej vhodnej nádoby a pomocou tyčového mixéra Zepter MixSy pripravte náplň.
  • Vykostené jahňacie potrite náplňou, okoreňte, zrolujte a zaviažte. Roládu vložte do studenej nádoby bez oleja, soli a vody. Pridajte zeleninu: mrkvu, cesnak, jarnú cibuľku a rozmarín.
  • Prikryte pokrievkou a na indukčnom variči nastavte nižšiu teplotu (120 °C), pečte 90 minút.
  • Nižšia teplota vytvorí efekt „pečenia pod kopulou".
  • Medzitým si pripravte zeleninu na prílohu. Nakrájajte jarnú cibuľku, cuketu, špargľu, tekvicu a vložte ich do panvice, pripravujte ich na nižšej teplote, bez vody a oleja. Keď je zelenina uvarená, dochuťte ju za studena lisovaným olivovým olejom.
  • Na posledných 15 minút vložte nádobu s mäsom do rúry, aby sa vytvorila kôrka.
  • Pokrm servírujte na krásnom čiernobielom Zepter porceláne a pridajte za studena lisovaný olivový olej podľa svojho priania.

Dobrú chuť!

Šéfkuchárka Petra Gerić


Publikované: 18. 4. 2019 0:08:08 Zepter International | Publikované s 0 komentármi
Kuchyna
Zdieľaj:
Zepter logotype Produkt bol pridaný do košíka Bags Prejsť do košíka