Shopping cart icon

Veľkonočný brunch

Veľkonočný brunch

Tradičný veľkonočný brunch s nádychom Zepter! Glazovaná, varená šunka sprevádzaná so šalátmi, osviežujúcim crudités a dekadentnou špargľou s holandskou omáčkou. Ako dezert veľkonočný koláčik ku kávičke.

Táto farebná ľahká hostina je dostatočne výdatná, aby uspokojila vašich hostí až do večere. Je to skvelá rovnováha bielkovín, sacharidov a vitamínov.

Ako vždy boli všetky tieto jedlá pripravené za pomoci nádob Zepter Masterpiece a kuchynských spotrebičov. Vďaka tomu sme mohli pripraviť šunku a špargľu bez pridania oleja, tukov alebo vody počas procesu varenia. Týmto spôsobom bola zachovaná maximálna výživová hodnota, chute a vône a bola zachovaná celistvosť všetkých ingrediencií.

Dobrú chuť!
 


 

SUROVINY (6-8 porcií):

 

Glazovaná šunka

  • 1 varená šunka (cca 1 kg)
  • 1 čajová lyžička medu
  • 1 čajová lyžička horčice
  • 1 čajová lyžička marhuľového džemu
  • pikantná omáčka
 

Šalát z petržlenovej vňate

  • 2 zväzky čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 zväzok reďkoviek
  • 1 zväzok jarnej cibuľky
  • 1-2 hrsti vlašských orechov
  • 1 lyžica kapary
  • strúhaný parmezán
  • olivový olej
 


 

Šalát Caprese

  • 3 veľké paradajky
  • 1 mozzarella (cca 125 g)
  • čerstvá bazalka
  • olivový olej
  • balzamiková glazúra
 

Špargľa s holandskou omáčkou

  • 500 g špargle
  • 80 g masla
  • 2 žĺtky
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
 

Crudités a dip

  • 300 g nízkotučného smotanového syra
  • 2 lyžice jemne nasekanej pažítky
  • 20 ml olivového oleja
  • šťava z ½ citróna
  • 1 cuketa
  • 1 červená paprika
  • 1 mrkva
  • 1 uhorka
 

Veľkonočné sladké pečivo (Judáš)

  • 500 g múky + pár hrstí navyše pre následné miesenie
  • 1 droždie
  • 1 čajová lyžička soli
  • 50 g cukru
  • 100 ml smotany
  • 2 vajíčka
  • 100 ml teplej vody
  • 1 žĺtok
  • 50 g mandlí

 

PRÍPRAVA:

 

Šunka

  • Zmiešajte horčicu, med, marhuľový džem a korenie na glazúru.
  • Varenú šunku zľahka nakrojte
  • Vložte do nádoby Zepter Z-2030 a potrite glazúrou.
  • Pod pokrievkou varte 5 minút pri 120 °C, potom znížte teplotu na 90 °C a varte ďalších 30 minút, pričom pravidelne potierajte glazúrou.
 

Šalát z petržlenovej vňate

  • Petržlenovú vňať nahrubo nasekajte a vložte do šalátovej misy s nakrájanou jarnou cibuľkou, reďkovkami, nahrubo nasekanými vlašskými orechmi, kaparmi a parmezánovými hoblinkami.
  • Pokvapkajte olivovým olejom.
  • Dochuťte čiernym korením.
  • Premiešajte a podávajte.
 

Šalát Caprese

  • Striedavo pokladajte plátky paradajok a mozzarelly.
  • Navrch pridajte lístky bazalky.
  • Dochuťte soľou, korením, olivovým olejom a balzamikovou glazúrou.

 


 

Špargľa s holandskou omáčkou

  • Špargľu olúpte a potrite zvyškom glazúry použitej na šunku.
  • Opražte na panvici Zepter Z-FP2828-LS 7 minút na 120 °C.
  • Na prípravu holandskej omáčky zmiešajte žĺtky a citrónovú šťavu pomocou MixSy a postupne pridávajte rozpustené maslo.
  • Servírujte tak, že špargľu na tanieri zľahka prelejete holandskou omáčkou. Zvyšok omáčky podávajte v mištičke.
 

Veľkonočné sladké pečivo

  • Do misy pridajte múku, droždie, soľ a cukor a premiešajte. Akonáhle sú dobre spojené, pridajte vajcia, smotanu a teplú vodu a vypracujte cesto (múku pridávajte postupne, pokiaľ sa vám cesto nebude lepiť na ruky).
  • Misu prikryte igelitom a cesto nechajte kysnúť 1–2 hodiny.
  • Cesto nakrájajte na 40 g kúsky, tvarujte ich do guľôčok.
  • Z guľôčok vyváľajte pramene, a prepleťte ich. Konce spojte a vytvorte prsteň. Potom zakryte a nechajte asi 30 minút kysnúť.
  • Zhora potrite vajíčkom, posypte mandľami a vložte do predhriatej rúry. Pečte na 220 °C asi 15-20 minút.
  


Publikované: 19. 4. 2019 17:22:48 Zepter International | Publikované s 0 komentármi
Kuchyna
Zdieľaj:
Zepter logotype Produkt bol pridaný do košíka Bags Prejsť do košíka