Shopping cart icon

Ľahké chutné gnocchi so zeleninou

Ľahké chutné gnocchi so zeleninou

Tento lahodný, jednoduchý a zdravý recept s ľahkou chuťou vás prinúti zamilovať si zeleninu. Gnocchi sa zvyčajne jedia ako predjedlo, ako alternatíva k cestovinám alebo polievkam, ale určite sa dajú podávať aj ako hlavné jedlo.

Toto jedlo je plné výživnej zeleniny a má prvotriednu chuť.

Nádoba Z-FP2838-LS

Kuchynský mixér MixSy (na prípravu bylinkového pesta)
 

Ingrediencie potrebné na prípravu:

  • 2 ks stopkového zeleru
  • 300 g karfiolu
  • 200 g brokolice
  • 500 g rajčín
  • Zväzok čerstvých byliniek (bazalka, petržlen, tymián)
  • 1 štipľavá paprička
  • ½ lyžičky mletého korenia

 

Na gnocchi:

  • 500 g zmesi polohrubej a hrubej múky
  • 2 vajíčka
  • 1 kg varených zemiakov
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 100 g parmezánu
  • mleté korenie
  • 1 g muškátového oriešku

 

 

Príprava:

  • Gnocchi si môžete pripraviť sami alebo si ich môžete kúpiť hotové.
  • Nakrájajte všetku zeleninu a vložte ju na dno studenej panvice.
  • Položte gnocchi na zeleninu.
  • Prikryte pokrievkou a varte na strednom ohni (160 °C indukcia) 5 minút, potom znížte teplotu a nechajte dovariť na miernom ohni (90 °C na indukčnej platni) 10 minút.
  • Odkryte pokrievku, pridajte dostatočné množstvo pesta (ktoré ste pripravili pomocou MixSy), pokvapkajte olivovým olejom a pridajte nastrúhaný parmezán.
  • Jemne premiešajte a podávajte posypané plátkami parmezánu.

Varenie v odolnom a nezničiteľnom riade Zepter (nádoba Z-FP2838-LS) vám umožní pripraviť akékoľvek jedlo pri nízkych teplotách bez pridania tuku alebo oleja. Výsledkom je, že jedlo je zdravé a obsahuje menej kalórií, pretože nestráca výživovú hodnotu.

Užite si svoj kulinársky zážitok so spoločnosťou Zepter!

Šéfkuchárka Petra Geric


Publikované: 23. 4. 2018 18:45:33 Zepter International | Publikované s 0 komentármi
Kuchyna
Zdieľaj:
Zepter logotype Produkt bol pridaný do košíka Bags Prejsť do košíka