Tento lahodný, jednoduchý a zdravý recept s ľahkou chuťou vás prinúti zamilovať si zeleninu. Gnocchi sa zvyčajne jedia ako predjedlo, ako alternatíva k cestovinám alebo polievkam, ale určite sa dajú podávať aj ako hlavné jedlo.
Toto jedlo je plné výživnej zeleniny a má prvotriednu chuť.
Kuchynský mixér MixSy (na prípravu bylinkového pesta)
Ingrediencie potrebné na prípravu:
- 2 ks stopkového zeleru
- 300 g karfiolu
- 200 g brokolice
- 500 g rajčín
- Zväzok čerstvých byliniek (bazalka, petržlen, tymián)
- 1 štipľavá paprička
- ½ lyžičky mletého korenia
Na gnocchi:
- 500 g zmesi polohrubej a hrubej múky
- 2 vajíčka
- 1 kg varených zemiakov
- 2 lyžice olivového oleja
- 100 g parmezánu
- mleté korenie
- 1 g muškátového oriešku
Príprava:
- Gnocchi si môžete pripraviť sami alebo si ich môžete kúpiť hotové.
- Nakrájajte všetku zeleninu a vložte ju na dno studenej panvice.
- Položte gnocchi na zeleninu.
- Prikryte pokrievkou a varte na strednom ohni (160 °C indukcia) 5 minút, potom znížte teplotu a nechajte dovariť na miernom ohni (90 °C na indukčnej platni) 10 minút.
- Odkryte pokrievku, pridajte dostatočné množstvo pesta (ktoré ste pripravili pomocou MixSy), pokvapkajte olivovým olejom a pridajte nastrúhaný parmezán.
- Jemne premiešajte a podávajte posypané plátkami parmezánu.
Varenie v odolnom a nezničiteľnom riade Zepter (nádoba Z-FP2838-LS) vám umožní pripraviť akékoľvek jedlo pri nízkych teplotách bez pridania tuku alebo oleja. Výsledkom je, že jedlo je zdravé a obsahuje menej kalórií, pretože nestráca výživovú hodnotu.
Užite si svoj kulinársky zážitok so spoločnosťou Zepter!
Šéfkuchárka Petra Geric