Shopping cart icon

Otvorené lasagne so zeleninou

Otvorené lasagne so zeleninou

Otvorené lasagne môžete pripraviť v našom hrnci casserole bez pridania oleja, tuku alebo vody. Často zbytočne varíme zeleninu vo vode a vyprážame jedlo pri vysokých teplotách v nebezpečne prehriatych tukoch. Jedávame potraviny ochudobnené o výživové hodnoty a v dôsledku toho jeme príliš veľa jedla. Okrem toho pri prehrievaní tukov vzniká akroleín, vysoko rakovinotvorná látka, ktorá môže spôsobiť vážne zdravotné problémy.

Pozrite si tento recept a užite si jeho výsledok!

 

SUROVINY:

  • papriky (červená, žltá, zelená)
  • 1 zelená cuketa
  • 5 paradajok
  • 1 stonka zeleru
  • 500 g čerstvých plátov lasagní
  • zväzok čerstvej petržlenovej vňate a pažítky
  • 200 g ricotty
  • mletá paprika


PRÍPRAVA:

  • Pláty na lasagne si môžete vyrobiť sami, alebo si ich môžete kúpiť hootové. Nakrájajte ich na menšie kúsky, približne 5x5 cm.
  • Všetku zeleninu nakrájajte na kocky a vložte do studeného hrnca (Z-2440).
  • Lasagne položte na zeleninu.
  • Prikryte a dajte na 2 minúty na strednú teplotu (160 °C na indukčnej platni), potom znížte teplotu a nechajte ešte 16 minút pri minimálnej teplote (90 °C na indukčnej platni).
  • Medzitým pomocou kuchynského mixéra MixSy pripravte pesto z ricotty, čerstvých byliniek a olivového oleja.
  • Odokryte, nalejte hotovú omáčku (pesto) a posypte nasekanými čerstvými bylinkami.
  • Jemne premiešajte a podávajte.


Tip šéfkuchára: Aby bolo jedlo zaujímavejšie, pridajte trochu nasekaných vlašských orechov!

 

Śéfkuchárka Petra Gerić


Publikované: 9. 4. 2018 17:04:51 Zepter International | Publikované s 0 komentármi
Kuchyna
Zdieľaj:
Zepter logotype Produkt bol pridaný do košíka Bags Prejsť do košíka