Otvorené lasagne môžete pripraviť v našom hrnci casserole bez pridania oleja, tuku alebo vody. Často zbytočne varíme zeleninu vo vode a vyprážame jedlo pri vysokých teplotách v nebezpečne prehriatych tukoch. Jedávame potraviny ochudobnené o výživové hodnoty a v dôsledku toho jeme príliš veľa jedla. Okrem toho pri prehrievaní tukov vzniká akroleín, vysoko rakovinotvorná látka, ktorá môže spôsobiť vážne zdravotné problémy.
Pozrite si tento recept a užite si jeho výsledok!
SUROVINY:
- papriky (červená, žltá, zelená)
- 1 zelená cuketa
- 5 paradajok
- 1 stonka zeleru
- 500 g čerstvých plátov lasagní
- zväzok čerstvej petržlenovej vňate a pažítky
- 200 g ricotty
- mletá paprika
PRÍPRAVA:
- Pláty na lasagne si môžete vyrobiť sami, alebo si ich môžete kúpiť hootové. Nakrájajte ich na menšie kúsky, približne 5x5 cm.
- Všetku zeleninu nakrájajte na kocky a vložte do studeného hrnca (Z-2440).
- Lasagne položte na zeleninu.
- Prikryte a dajte na 2 minúty na strednú teplotu (160 °C na indukčnej platni), potom znížte teplotu a nechajte ešte 16 minút pri minimálnej teplote (90 °C na indukčnej platni).
- Medzitým pomocou kuchynského mixéra MixSy pripravte pesto z ricotty, čerstvých byliniek a olivového oleja.
- Odokryte, nalejte hotovú omáčku (pesto) a posypte nasekanými čerstvými bylinkami.
- Jemne premiešajte a podávajte.
Tip šéfkuchára: Aby bolo jedlo zaujímavejšie, pridajte trochu nasekaných vlašských orechov!
Śéfkuchárka Petra Gerić