Shopping cart icon

Domáca majonéza

Domáca majonéza

Akonáhle vyskúšate náš recept na domácu majonézu, už sa nikdy nevrátite k tej kupovanej! Nielenže chutí lepšie, ale navyše neobsahuje konzervačné látky. Kľúčovou ingredienciou sú tu vaječné žĺtky. Tie dodávajú majonéze hodvábnu štruktúru a chuť, takže vyberajte tie najkvalitnejšie vajcia ktoré nájdete (našou voľbou sú vajcia z voľného chovu v bio kvalite).

Zástancovia modelu zdravej výživy obvykle uprednostňujú vaječné bielky, ale väčšina nutričných hodnôt sa v skutočnosti nachádza v žĺtkoch. Vitamíny A, D, B a E, rovnako ako väčšina obsahu bielkovín je, verte alebo nie, obsiahnutá v žĺtkoch!

Vajcia sú všeobecne aj skvelým zdrojom fosforu, selénu a vitamínov B12, B2 a B5. Obsahujú taktiež významné množstvo draslíka, horčíka, vápnika a tiamínu.

Majonéza obsahuje vajcia za studena. Pri príprave vajec za tepla v nádobách Zepter Masterpiece ich nemusíte pražiť na oleji. Vďaka oceli 316-L a pokročilej nepriľnavej technológii URA sa vajcia neprichytia a neuvoľňujú sa do nich žiadne toxické látky. Vajcia ani nemusíte variť ponorené vo vode, ideálne ich pripravte v pare, ich lúpanie je potom ľahké.

 

 

SUROVINY:

  • 10 žĺtkov
  • 1 dcl olivového oleja
  • šťava z ½ limetky
  • 1 polievková lyžica horčice

PRÍPRAVA:

  • Do nádoby MixSy dajte žĺtky a čierne korenie.
  • Začnite mixovať mixérom MixSy so šľahacím nadstavcom a postupne pridávajte olivový olej.
  • Nakoniec pridajte horčicu a limetku a niekoľkokrát naposledy premiešajte.

 

Šéfkuchárka Petra Gerić


Publikované: 11. 4. 2019 22:12:34 Zepter International | Publikované s 0 komentármi
Kuchyna
Zdieľaj:
Zepter logotype Produkt bol pridaný do košíka Bags Prejsť do košíka