Zepter BizzClub Shopping cart icon

Ryža, krevety a špargľa

Ryža, krevety a špargľa

 

Morské plody sú neuveriteľným zdrojom omega-3 mastných kyselín a bielkovín, preto sme v našom rizote použili krevety. Dnes sa však zameriame na špargľu. Špargľa, ktorá je často prehliadanou ingredienciou, obsahuje veľa vápnika, draslíka, horčíka, fosforu, železa a zinku. Vysoký obsah živín v spojení so skutočnosťou, že sa považuje za diuretikum, z nej robí skvelý prostriedok na detoxikáciu organizmu. Považuje sa tiež za čistič krvi, má pozitívne účinky na nadobličky, močový mechúr a pečeň a je odporúčanou potravinou pre všetkých, ktorí trpia cukrovkou - čo z nej robí všestranne zdravý a chutný príspevok do vášho jedálnička!

Na zvýraznenie chuti nášho rizota sme použili aj vopred pripravené pesto a zvyšky sme uložili do nádoby VacSy. Vďaka jedinečnému vákuovému systému možno potraviny v nádobe VacSy skladovať až dvakrát dlhšie.
 

Vďaka nášmu kuchynskému riadu Masterpiece trvá príprava tohto sofistikovaného pokrmu len asi 15 minút. Okrem krátkeho času varenia si jedlo pripravené v nádobách Zepter zachováva všetky svoje prirodzené vône, chute, výživové a biologické hodnoty a pripravuje sa zdravým spôsobom - bez pridania olejov, tukov alebo vody. Vďaka nehrdzavejúcej oceli 316-L, z ktorej sú naše nádoby vyrobené, nevznikajú počas varenia žiadne toxické ani karcinogénne látky.

 

SUROVINY (4 porcie)

  • 4 šálky ryže (240 g)
  • 8 šálok rybieho vývaru (450 ml)
  • 500 g kreviet
  • 100 g špargle
  • Pesto
  • Grana Padano

 

Pre vložené video sa vyžaduje súhlas so súborom cookie

Ak chcete vidieť vložené video na YouTube, musíte prijať naše zásady súhlasu so súbormi cookie. Cez toto si môžete kedykoľvek pozrieť video priamo na YouTube odkaz.

 

 

PRÍPRAVA

  • Vložte ryžu do nádoby Zepter Z-2440
  • Zapnite indukčnú platňu pri nízkej teplote 90 °C a ryžu zľahka opečte približne 2 minúty.
  • Pridajte rybí vývar a krevety. Prikryte a varte 10 minút pri nízkej teplote 90 °C.
  • Pridajte špargľu, pesto a nastrúhajte parmezán. Miešajte, kým sa suroviny nespoja.
  • Podávajte v porceláne Zepter.

 

Dobrú chuť!
Šéfkuchárka Petra Geric


Publikované: 28. 8. 2018 19:42:54 Zepter International | Publikované s 0 komentármi
Kuchyna
Zdieľaj:
Zepter logotype Produkt bol pridaný do košíka Bags Prejsť do košíka