Morské plody sú neuveriteľným zdrojom omega-3 mastných kyselín a bielkovín, preto sme v našom rizote použili krevety. Dnes sa však zameriame na špargľu. Špargľa, ktorá je často prehliadanou ingredienciou, obsahuje veľa vápnika, draslíka, horčíka, fosforu, železa a zinku. Vysoký obsah živín v spojení so skutočnosťou, že sa považuje za diuretikum, z nej robí skvelý prostriedok na detoxikáciu organizmu. Považuje sa tiež za čistič krvi, má pozitívne účinky na nadobličky, močový mechúr a pečeň a je odporúčanou potravinou pre všetkých, ktorí trpia cukrovkou - čo z nej robí všestranne zdravý a chutný príspevok do vášho jedálnička!
Na zvýraznenie chuti nášho rizota sme použili aj vopred pripravené pesto a zvyšky sme uložili do nádoby VacSy. Vďaka jedinečnému vákuovému systému možno potraviny v nádobe VacSy skladovať až dvakrát dlhšie.
Vďaka nášmu kuchynskému riadu Masterpiece trvá príprava tohto sofistikovaného pokrmu len asi 15 minút. Okrem krátkeho času varenia si jedlo pripravené v nádobách Zepter zachováva všetky svoje prirodzené vône, chute, výživové a biologické hodnoty a pripravuje sa zdravým spôsobom - bez pridania olejov, tukov alebo vody. Vďaka nehrdzavejúcej oceli 316-L, z ktorej sú naše nádoby vyrobené, nevznikajú počas varenia žiadne toxické ani karcinogénne látky.
SUROVINY (4 porcie)
- 4 šálky ryže (240 g)
- 8 šálok rybieho vývaru (450 ml)
- 500 g kreviet
- 100 g špargle
- Pesto
- Grana Padano
PRÍPRAVA
- Vložte ryžu do nádoby Zepter Z-2440
- Zapnite indukčnú platňu pri nízkej teplote 90 °C a ryžu zľahka opečte približne 2 minúty.
- Pridajte rybí vývar a krevety. Prikryte a varte 10 minút pri nízkej teplote 90 °C.
- Pridajte špargľu, pesto a nastrúhajte parmezán. Miešajte, kým sa suroviny nespoja.
- Podávajte v porceláne Zepter.
Dobrú chuť!
Šéfkuchárka Petra Geric