Dokonalý pokrm na nedeľnú večeru pripravíte v nádobách Zepter Masterpiece Cookware, vďaka ktorému bude zdravé jedlo na stole za okamih.
Teľacie mäso je obľúbené najmä vo francúzskej a talianskej kuchyni. Je to úžasne chudé a krehké mäso plné bielkovín, fosforu, zinku, selénu, medi a vitamínov skupiny B. Má menej kalórií ako hovädzie, bravčové či jahňacie mäso a tiež nižší obsah tuku, takže je ideálnou bielkovinou pri prísnejších diétach.
Kotlety obalíme v aromatickej zmesi z pesta a syrov a podávame ich so zeleninou ako vyvážený pokrm. Na dosiahnutie efektu podobného grilu použijeme našu oválnu grilovaciu panvicu Z-V3025Z. Jedlo pripravené v nádobách Zepter Masterpiece si zachováva všetky svoje prirodzené vône, chute, výživové a biologické hodnoty a pripravuje sa zdravým spôsobom - bez pridania olejov, tukov alebo vody. Vďaka nehrdzavejúcej oceli 316-L, z ktorej sú naše nádoby vyrobené, nevznikajú počas varenia žiadne toxické ani karcinogénne látky.
SUROVINY
- 300 g teľacích kotliet
- 40 g cukety
- 30 g paradajok
- 40 g tekvice
- 50 g špargle
Zmes korenia a syra
- 10 g tekvicovej múky
- 10 g parmezánu
- 30 g pesta
- 10 g mäkkého kravského syra
PRÍPRAVA
- Zmiešajte pomocou MixSy parmezán, mäkký syr, tekvicovú múku a pesto
- Prikryte oválnu grilovaciu panvicu Z-V3025Z a zahrejte ju na 240 °C počas dvoch minút
- Po rozohriatí nádoby pridajte kotlety bez pridávania oleja, soli alebo korenia
- Prikryte a znížte teplotu na 90 °C, potom kotlety grilujte 5 minút z každej strany
- Na gril pridajte cherry paradajky, špargľu, cuketu a tekvicu a na jednu stranu kotliet navrstvite zmes syra a pesta
- Prikryte gril a varte ďalších 20 minút pri teplote 90 °C
- Podávajte v porceláne Rio Gold alebo na krájacej doske Felix Zepter
Šéfkuchárka Petra Gerić