Zepter BizzClub Shopping cart icon

Teľacie kotlety

Teľacie kotlety

Dokonalý pokrm na nedeľnú večeru pripravíte v nádobách Zepter Masterpiece Cookware, vďaka ktorému bude zdravé jedlo na stole za okamih.

Teľacie mäso je obľúbené najmä vo francúzskej a talianskej kuchyni. Je to úžasne chudé a krehké mäso plné bielkovín, fosforu, zinku, selénu, medi a vitamínov skupiny B. Má menej kalórií ako hovädzie, bravčové či jahňacie mäso a tiež nižší obsah tuku, takže je ideálnou bielkovinou pri prísnejších diétach.

Kotlety obalíme v aromatickej zmesi z pesta a syrov a podávame ich so zeleninou ako vyvážený pokrm. Na dosiahnutie efektu podobného grilu použijeme našu oválnu grilovaciu panvicu Z-V3025Z. Jedlo pripravené v nádobách Zepter Masterpiece si zachováva všetky svoje prirodzené vône, chute, výživové a biologické hodnoty a pripravuje sa zdravým spôsobom - bez pridania olejov, tukov alebo vody. Vďaka nehrdzavejúcej oceli 316-L, z ktorej sú naše nádoby vyrobené, nevznikajú počas varenia žiadne toxické ani karcinogénne látky.

 

SUROVINY
  • 300 g teľacích kotliet
  • 40 g cukety
  • 30 g paradajok
  • 40 g tekvice
  • 50 g špargle

Zmes korenia a syra
  • 10 g tekvicovej múky
  • 10 g parmezánu
  • 30 g pesta
  • 10 g mäkkého kravského syra

 

Pre vložené video sa vyžaduje súhlas so súborom cookie

Ak chcete vidieť vložené video na YouTube, musíte prijať naše zásady súhlasu so súbormi cookie. Cez toto si môžete kedykoľvek pozrieť video priamo na YouTube odkaz.

 

 

PRÍPRAVA
  • Zmiešajte pomocou MixSy parmezán, mäkký syr, tekvicovú múku a pesto
  • Prikryte oválnu grilovaciu panvicu Z-V3025Z a zahrejte ju na 240 °C počas dvoch minút
  • Po rozohriatí nádoby pridajte kotlety bez pridávania oleja, soli alebo korenia
  • Prikryte a znížte teplotu na 90 °C, potom kotlety grilujte 5 minút z každej strany
  • Na gril pridajte cherry paradajky, špargľu, cuketu a tekvicu a na jednu stranu kotliet navrstvite zmes syra a pesta
  • Prikryte gril a varte ďalších 20 minút pri teplote 90 °C
  • Podávajte v porceláne Rio Gold alebo na krájacej doske Felix Zepter
Tip: Ku kotletám podávajte domácu salsu, chimichurri alebo chilli omáčku, aby ich chuť bola úplne dokonalá!

Šéfkuchárka Petra Gerić

 


Publikované: 21. 8. 2018 15:40:47 Zepter International | Publikované s 0 komentármi
Kuchyna
Zdieľaj:
Zepter logotype Produkt bol pridaný do košíka Bags Prejsť do košíka