Potešte seba, priateľov a rodinu týmto úžasným a jednoduchým predjedlom. Morské plody sú výborným zdrojom vitamínov, minerálov a omega-3 mastných kyselín a konzumácia jednej porcie morských plodov týždenne môže znížiť pravdepodobnosť srdcového infarktu. Do tohto receptu sme vybrali morské slávky a žiletkové mušle a varili sme ich v nádobách Zepter Masterpiece.
Mušle sú bohaté na selén, železo, kyselinu listovú, vitamín A, vitamín B12, jód a zinok. Vysoký obsah chemického jódu môže mať pozitívny vplyv na ľudí so slabšou funkciou štítnej žľazy. Žiletkové mušle sú kulinárskou pochúťkou, ale niekedy môže byť ťažké ich zohnať. Prajeme vám veľa šťastia na rybom trhu, alebo vám odporúčame nahradiť ich iným druhom mušlí.
Pri špeciálnej príležitosti, akou sú Vianoce, sme sa rozhodli variť na bielom víne. Dobrú chuť a napíšte nám do komentára, ako sa vám páči tento recept.
Prísady (4 porcie):
- 500 g cherry paradajok
- čerstvé bylinky - bazalka, petržlen, pažítka, koriander (podľa chuti)
- 1 kg žiletkových mušlí
- 1 kg morských slávok
- zväzok jarnej cibuľky (5 ks)
- mleté korenie
- olivový olej ( podľa potreby)
- 2 dcl bieleho vína
PRÍPRAVA:
- Jarnú cibuľku, cesnak a paradajky nakrájajte nadrobno, vložte do studeného hrnca, prikryte a varte pri strednej teplote (160 °C) 5 minút.
- Pridajte mušle a zalejte ich bielym vínom, potom prikryte a nechajte variť 10 minút pri nižšej teplote (90 °C), kým sa všetky mušle neotvoria. Z času na čas hrncom zatraste.
- Keď sú všetky mušle otvorené, pridajte čerstvo nasekané bylinky, olivový olej a korenie. Olivovým olejom nešetrite.
- Mušle podávajte v Zepter porceláne s cesnakovou bruschettou. Ak máte možnosť, použite domáci chlieb, aby bol váš zážitok z jedla dokonalý.
Dobrú chuť!