SUROVINY (4 porcie):
- 4 hrušky
- 1 polievková lyžica medu
- šťava z 1 grapefruitu
- 30 g masla
- 100 g rukoly
- 1 hlávkový šalát
- ½ hlavy červenej čakanky
- 100 g nivy
- 1 granátové jablko
- 1 hrsť pražených lieskových orechov
Na dressing
- 60 g orestovaných lieskových orieškov
- 3 lyžice balzamikového octu
- 70 ml olivového oleja
- šťava z 1 grapefruitu
- 1 polievková lyžica medu
- himalájska soľ
- korenie
PRÍPRAVA
- Maslo a med nechajte rozpustiť v Zepter nádobe. Akonáhle sa začnú variť, pridajte nakrájané hrušky a šťavu z 1 grapefruitu.
- Nechajte karamelizovať po dobu 3 - 4 minút, potom odstavte z ohňa.
- Použite mixér MixSy a lieskové orechy mixujte, kým nie je dosiahnutá pastovitá konzistencia. Akonáhle máte pastu, do nádobky MixSy pridajte zvyšné prísady a mixujte, kým sa nespoja.
- Šalát rozložte na tanier Zepter a naň navrstvite hrušky.
- Ozdobte granátovým jablkom, rozdrobenou nivou, nakrájanými lieskovými orieškami a kúskami lieskových orieškov.
Tip: Dressing uchováte vo vákuovom systéme VacSy až jeden týždeň!