Shopping cart icon

Pescatariánska / vegánska vianočná večera

Pescatariánska / vegánska vianočná večera

Pokiaľ vás prídu na Štedrý večer navštíviť pescatariáni, vegáni alebo vegetariáni, nájdite inšpiráciu v jednoduchých, ale chutných receptoch, ktoré sme vytvorili ako vianočné menu.

Predstavujeme vám recepty na celý filet z grilovaného lososa, americko-taliansku podobu menu Štedrého dňa „Feast of Seven Fishes" alebo štýlové hlavné jedlo na Štedrý deň, ak vaši hostia nemajú v obľube mäso. Vegánske pokrmy zo zemiakov, mangoldu alebo guacamole spolu skvele fungujú, zatiaľ čo zimná zelenina so sušenými brusnicami a orechmi dodávajú dávku sviežosti.

Nebojte sa, nezabudli sme na dezert.

Celé vianočné menu sme pripravili bez použitia vody, oleja alebo iných tukov počas procesu varenia.

Vďaka Zepter Masterpiece z prvotriednej nerezovej ocele sme schopní variť bez obáv, že by sa v našich panviciach mohli jedlá pripaľovať. Zemiaky môžete variť bez vody a rybu grilujte bez oleja, aby ste uchovali maximum živín. Potom, čo proces varenia skončí, pokvapkajte olivovým olejom a dochuťte korením, pre skvelú chuť.

Nech začnú sviatočné hody!
 


 

SUROVINY:

Losos

  • 1 celý filet z lososa (cca 1 kg)
  • 1 limetka
  • 1 čajová lyžička horčice
  • 1 čajová lyžička medu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 čajové lyžičky jemne nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 čajová lyžička jemne nasekaného kôpru
  • korenie
  • 50-70 ml olivového oleja
  • pár vetvičiek celého kôpru
 


 

Mangold a zemiaky

  • 3-4 zväzky mangoldu
  • 1 kg červených zemiakov
  • 1 cibuľa
  • šťava z polovice citróna
  • korenie
  • olivový olej

Guacamole

  • 1 malá cibuľa
  • 1 chilli paprička
  • 1 avokádo
  • šťava z polovice citróna
  • korenie
  • olivový olej
 


 

Šalát

  • 300 g zmesi zeleniny
  • 1 hrsť sušených brusníc
  • 1 malá hrsť orechov
  • 1 jablko
  • korenie
  • 1 čajová lyžička horčice
  • šťava z polovice citróna
  • olivový olej
 

PRÍPRAVA:

Losos

  • Ak je to nutné, filet z lososa vykostite.
  • Filet položte na grilovaciu panvicu Zepter Masterpiece Z-V3025Z, naň položte pár koliesok limetky a vetvičku kôpru.
  • Varte 20 minút na 90 °C, pod pokrievkou.
  • Zatiaľ čo sa losos varí, v malej miske zmiešajte najemno nasekanú petržlenovú vňať, kôpor, cesnak, horčicu, med, citrónovú šťavu, korenie a olivový olej.
  • Akonáhle je losos uvarený, položte ho na oválny servírovací tanier Zepter. Odoberte limetky a kôpor a potrite lososa marinádou, ktorú ste práve vyrobili.
  • Nakoniec ozdobte pár kolieskami čerstvej limetky a kúskami čerstvého kôpru.
 


 

Guacamole

  • Všetky prísady vložte do mixéra MixSy a dohladka rozmixujte.

Mangold a zemiaky

Šalát s brusnicami a orechmi

  • Zeleninu, nakrájané jablko, sušené brusnice a orechy zmiešajte v servírovacej mise.
  • Dresing pripravíte z olivového oleja, citrónovej šťavy a horčice.
  • Šalát dochuťte.

Publikované: 18. 12. 2018 11:42:51 Zepter International | Publikované s 0 komentármi
Kuchyna
Zdieľaj:
Zepter logotype Produkt bol pridaný do košíka Bags Prejsť do košíka