Nádoby Zepter Masterpiece nám umožňujú variť homára v pare, namiesto klasického varenia vo vode, čo znamená, že si mäso zachováva viac svojej jemnej chuti a krehkosti. Mango, avokádo a jemný citrónový a pomarančový dresing ešte umocňujú jemnú chuť mäsa. Spestrite si zimné dni a vyskúšajte niečo nové!
SUROVINY:
- 1 kg homára
- 1 trs rozmarínu
- 200 g cherry paradajok
- 1 mango
- petržlenová vňať
- 1 avokádo
- 100 g rukoly
- šťava z 1 pomaranča
- šťava z 1 citróna
- 50 g bazalky
- 1 dcl olivového oleja
- korenie
- chili
PRÍPRAVA:
- Homára, rozmarín a polovicu cherry paradajok vložte do studenej grilovacej panvice Zepter Masterpiece Z-V3025Z a pridajte malé množstvo čistej vody (čističky vody Zepter).
- Teplotu nastavte na 160 °C a varte 2 minúty, potom teplotu znížte na 90 °C a varte ďalších 20 minút (prikryté).
- Medzitým najemno nakrájajte mango, avokádo, petržlenovú vňať a zvyšné cherry paradajky.
- Nakrájanú zeleninu a petržlenovú vňať zmiešajte v mise na šalát a dochuťte pomarančovou a citrónovou šťavou, korením, chilli, olivovým olejom a bazalkou.
- Homára servírujte položeného na šaláte v porceláne Zepter.
Šéfkuchárka Petra Gerić