Kuracie mäso s horčicovou omáčkou
Suroviny:
- 1 kg kuracích ppŕs
- Zmes 5 korenín
- Čerstvé bylinky - pažítka, koriander
- 100 g sekaných rajčín
- 2 PL dijonskej horčice
- 2 dcl čerstvo vytlačenej pomarančovej šťavy
- Škorica (celá)
- 2 PL medu a čerstvé čili podľa vášho výberu
Kuracie mäso vložte do studeného oválneho grilu Z–V3025 bez tuku, pridajte zmes 5 korenín, čerstvý rozmarín, paradajky, horčicu, pomarančovú šťavu, paličku škorice a prikryte pokrievkou.
Položte na indukciu na 160 °C na 5 minút, potom znížte teplotu na 90 °C na ďalších 20 minút.
Odokryte pokrievku a pridajte med, čili a čerstvé bylinky podľa vlastného výberu, trochu premiešajte a odstavte zo zdroja tepla. Ja v tejto kombinácii rada používam čerstvú pažítku a koriander.
Ako prílohu ku kuraciemu mäsu odporúčam kuskusový šalát so sezónnou zeleninou alebo zeleným listovým šalátom (žerucha, rukola atď.)
Kuchynský riad Masterpiece s vynikajúcim povrchom z kovu Zepter 316L, pokročilou technológiou a inovatívnym dizajnom umožňuje varenie bez vody a vyprážanie bez tukov, takže jedlo je zdravšie a zároveň chutnejšie, zachováva si prirodzené vône, chute, výživové a biologické hodnoty (vitamíny, minerály, bielkoviny, mikro- a makroelementy), obsahuje menej kalórií a neobsahuje nebezpečné látky. Varenie so stohovateľným systémom Masterpiece Cookware šetrí potraviny, energiu, čas a peniaze, ale predovšetkým chráni vaše zdravie.
Dobrú chuť!
Šéfkuchárka Petra Gerić