Zepter BizzClub Shopping cart icon

Kurací guláš

Kurací guláš

Guláš z kuracieho mäsa, ktorý pochádza z Maďarska, je ideálnym jedlom na chladné zimné dni. Postupom času sa tento pokrm dokázal z mimo východnej Európy pomerne neznámeho jedla stať obľúbeným medzi tými, ktorí hľadajú teplé a sýte jedlo.

Kľúčovou ingredienciou, ktorá pokrmu dodáva jedinečnú chuť, je samozrejme paprika. Odporúčame použiť tú najkvalitnejšiu, ktorú nájdete, pretože práve ona dodáva jedlu väčšinu chuti – sladkú alebo údenú, záleží len na vás. Ak máte radi trochu pikantnosti na jazyku, pridajte aj pálivú sušenú papriku. Aby sme pokrmu dodali ďalší objem a zasýtili vás na dlhšiu dobu, pridali sme aj nakrájanú mrkvu a zemiaky.

Vďaka nádobám Zepter Masterpiece Cookware nebolo treba do paprikáša pridávať žiadny ďalší olej ani vodu - znížil sa tak celkový obsah tuku v jedle bez toho, aby to bolo na úkor chuti. Všetky nádoby Zepter Masterpiece Cookware sú vyrobené z nerezovej ocele 316-L, ktorá umožňuje variť pri nižších teplotách, čím sa zachováva neporušenosť surovín a maximálna výživová hodnota. A čo je najdôležitejšie, pri varení sa neuvoľňujú žiadne toxické látky.

Dobrú chuť!

Pre vložené video sa vyžaduje súhlas so súborom cookie

Ak chcete vidieť vložené video na YouTube, musíte prijať naše zásady súhlasu so súbormi cookie. Cez toto si môžete kedykoľvek pozrieť video priamo na YouTube odkaz.

 

SUROVINY:

  • 1 kg kuracieho mäsa (paličky a stehná)
  • 4 mrkvy
  • 5 zemiakov
  • 5 paradajok
  • 1 stonka zeleru
  • 100 g jarnej cibuľky
  • 2 tyčinky škorice
  • 1 hrsť celých zrniek korenia
  • 2 lyžice papriky
  • pikantná sušená paprika
 

PRÍPRAVA:

  • Kura vložte do studenej nádoby Zepter Z-2455 bez oleja a vody.
  • Pridajte tyčinky škorice, celé zrnká korenia, mletú papriku a pálivú sušenú papriku.
  • Prikryte a varte pri strednej teplote 160 °C po dobu 5 minút.
  • Znížte teplotu na 90 °C a pridajte nakrájanú mrkvu, zemiaky, nakrájané paradajky a zeler. Prikryte a varte 10 minút.
  • Pridajte jarnú cibuľku a čerstvé pesto a premiešajte.
  • Podávajte v porceláne Zepter.

Šéfkuchárka Petra Gerić


Publikované: 19. 2. 2019 17:04:14 Zepter International | Publikované s 0 komentármi
Kuchyna
Zdieľaj:
Zepter logotype Produkt bol pridaný do košíka Bags Prejsť do košíka