Shopping cart icon

Kurací guláš

Kurací guláš

Guláš z kuracieho mäsa, ktorý pochádza z Maďarska, je ideálnym jedlom na chladné zimné dni. Postupom času sa tento pokrm dokázal z mimo východnej Európy pomerne neznámeho jedla stať obľúbeným medzi tými, ktorí hľadajú teplé a sýte jedlo.

Kľúčovou ingredienciou, ktorá pokrmu dodáva jedinečnú chuť, je samozrejme paprika. Odporúčame použiť tú najkvalitnejšiu, ktorú nájdete, pretože práve ona dodáva jedlu väčšinu chuti – sladkú alebo údenú, záleží len na vás. Ak máte radi trochu pikantnosti na jazyku, pridajte aj pálivú sušenú papriku. Aby sme pokrmu dodali ďalší objem a zasýtili vás na dlhšiu dobu, pridali sme aj nakrájanú mrkvu a zemiaky.

Vďaka nádobám Zepter Masterpiece Cookware nebolo treba do paprikáša pridávať žiadny ďalší olej ani vodu - znížil sa tak celkový obsah tuku v jedle bez toho, aby to bolo na úkor chuti. Všetky nádoby Zepter Masterpiece Cookware sú vyrobené z nerezovej ocele 316-L, ktorá umožňuje variť pri nižších teplotách, čím sa zachováva neporušenosť surovín a maximálna výživová hodnota. A čo je najdôležitejšie, pri varení sa neuvoľňujú žiadne toxické látky.

Dobrú chuť!

 

SUROVINY:

  • 1 kg kuracieho mäsa (paličky a stehná)
  • 4 mrkvy
  • 5 zemiakov
  • 5 paradajok
  • 1 stonka zeleru
  • 100 g jarnej cibuľky
  • 2 tyčinky škorice
  • 1 hrsť celých zrniek korenia
  • 2 lyžice papriky
  • pikantná sušená paprika
 

PRÍPRAVA:

  • Kura vložte do studenej nádoby Zepter Z-2455 bez oleja a vody.
  • Pridajte tyčinky škorice, celé zrnká korenia, mletú papriku a pálivú sušenú papriku.
  • Prikryte a varte pri strednej teplote 160 °C po dobu 5 minút.
  • Znížte teplotu na 90 °C a pridajte nakrájanú mrkvu, zemiaky, nakrájané paradajky a zeler. Prikryte a varte 10 minút.
  • Pridajte jarnú cibuľku a čerstvé pesto a premiešajte.
  • Podávajte v porceláne Zepter.

Šéfkuchárka Petra Gerić


Publikované: 19. 2. 2019 17:04:14 Zepter International | Publikované s 0 komentármi
Kuchyna
Zdieľaj:
Zepter logotype Produkt bol pridaný do košíka Bags Prejsť do košíka