Guláš z kuracieho mäsa, ktorý pochádza z Maďarska, je ideálnym jedlom na chladné zimné dni. Postupom času sa tento pokrm dokázal z mimo východnej Európy pomerne neznámeho jedla stať obľúbeným medzi tými, ktorí hľadajú teplé a sýte jedlo.
Kľúčovou ingredienciou, ktorá pokrmu dodáva jedinečnú chuť, je samozrejme paprika. Odporúčame použiť tú najkvalitnejšiu, ktorú nájdete, pretože práve ona dodáva jedlu väčšinu chuti – sladkú alebo údenú, záleží len na vás. Ak máte radi trochu pikantnosti na jazyku, pridajte aj pálivú sušenú papriku. Aby sme pokrmu dodali ďalší objem a zasýtili vás na dlhšiu dobu, pridali sme aj nakrájanú mrkvu a zemiaky.
Vďaka nádobám Zepter Masterpiece Cookware nebolo treba do paprikáša pridávať žiadny ďalší olej ani vodu - znížil sa tak celkový obsah tuku v jedle bez toho, aby to bolo na úkor chuti. Všetky nádoby Zepter Masterpiece Cookware sú vyrobené z nerezovej ocele 316-L, ktorá umožňuje variť pri nižších teplotách, čím sa zachováva neporušenosť surovín a maximálna výživová hodnota. A čo je najdôležitejšie, pri varení sa neuvoľňujú žiadne toxické látky.
Dobrú chuť!
SUROVINY:
- 1 kg kuracieho mäsa (paličky a stehná)
- 4 mrkvy
- 5 zemiakov
- 5 paradajok
- 1 stonka zeleru
- 100 g jarnej cibuľky
- 2 tyčinky škorice
- 1 hrsť celých zrniek korenia
- 2 lyžice papriky
- pikantná sušená paprika
PRÍPRAVA:
- Kura vložte do studenej nádoby Zepter Z-2455 bez oleja a vody.
- Pridajte tyčinky škorice, celé zrnká korenia, mletú papriku a pálivú sušenú papriku.
- Prikryte a varte pri strednej teplote 160 °C po dobu 5 minút.
- Znížte teplotu na 90 °C a pridajte nakrájanú mrkvu, zemiaky, nakrájané paradajky a zeler. Prikryte a varte 10 minút.
- Pridajte jarnú cibuľku a čerstvé pesto a premiešajte.
- Podávajte v porceláne Zepter.
Šéfkuchárka Petra Gerić