Shopping cart icon

Tagliatelle s burratou a bazalkou

Tagliatelle s burratou a bazalkou

Ak burratu nepoznáte, jedná sa o syr z čerstvého kravského mlieka, ktorý je veľmi mäkký a mal by sa jesť čerstvý – ideálne 24 hodín po výrobe. Burrata dodá omáčke krémový faktor, zatiaľ čo čerstvá bazalka jej dodá chuťový šmrnc. Pomocou mixéra MixSy sme tieto dve ingrediencie rozmixovali s trochou olivového oleja, čím sme docielili luxusnú, a pritom zdravú zložky tohto jedla.

Vďaka nádobám Zepter Masterpiece Cookware sme mohli pripraviť čerstvé tagliatelle bez pridania vody alebo oleja na panvicu, a zachovať tak maximálnu výživovú hodnotu a chuť. Nádoby Zepter Masterpiece Cookware navyše vďaka svojej kovovej konštrukcii 316-L umožňujú pripravovať pokrmy pri nízkych teplotách a využívajú špeciálnu technológiu URA, ktorá zaisťuje bezpečný nepriľnavý povrch, ktorý počas varenia neprodukuje ani neuvoľňuje žiadne toxické látky.

 


 

SUROVINY (4 porcie):

  • 80 g bazalky
  • 2 dcl olivového oleja
  • 400 g burraty
  • 200 g cherry paradajok
  • korenie
  • 400 g čerstvých tagliatelle

 

PRÍPRAVA:

  • Použite MixSy na rozmixovanie bazalky, burraty a olivového oleja.
  • Do panvice Zepter Z-FP2420-S pridajte nakrájané cherry paradajky a čerstvé cestoviny bez toho, aby ste do panvice pridávali ďalšiu vodu alebo olej.
  • Dochuťte čiernym korením.
  • Varte pri strednej teplote 160 °C po dobu 5 minút, potom znížte teplotu na 90 °C a varte ďalších 10 minút.
  • Pokvapkajte olivovým olejom
  • Zmiešajte cestoviny so zmesou burraty.
  • Podávajte v porceláne Zepter.

Dobrú chuť!

Šéfkuchárka Petra Gerić


Publikované: 12. 2. 2019 14:01:27 Zepter International | Publikované s 0 komentármi
Kuchyna
Zdieľaj:
Zepter logotype Produkt bol pridaný do košíka Bags Prejsť do košíka