Ak burratu nepoznáte, jedná sa o syr z čerstvého kravského mlieka, ktorý je veľmi mäkký a mal by sa jesť čerstvý – ideálne 24 hodín po výrobe. Burrata dodá omáčke krémový faktor, zatiaľ čo čerstvá bazalka jej dodá chuťový šmrnc. Pomocou mixéra MixSy sme tieto dve ingrediencie rozmixovali s trochou olivového oleja, čím sme docielili luxusnú, a pritom zdravú zložky tohto jedla.
Vďaka nádobám Zepter Masterpiece Cookware sme mohli pripraviť čerstvé tagliatelle bez pridania vody alebo oleja na panvicu, a zachovať tak maximálnu výživovú hodnotu a chuť. Nádoby Zepter Masterpiece Cookware navyše vďaka svojej kovovej konštrukcii 316-L umožňujú pripravovať pokrmy pri nízkych teplotách a využívajú špeciálnu technológiu URA, ktorá zaisťuje bezpečný nepriľnavý povrch, ktorý počas varenia neprodukuje ani neuvoľňuje žiadne toxické látky.
SUROVINY (4 porcie):
- 80 g bazalky
- 2 dcl olivového oleja
- 400 g burraty
- 200 g cherry paradajok
- korenie
- 400 g čerstvých tagliatelle
PRÍPRAVA:
- Použite MixSy na rozmixovanie bazalky, burraty a olivového oleja.
- Do panvice Zepter Z-FP2420-S pridajte nakrájané cherry paradajky a čerstvé cestoviny bez toho, aby ste do panvice pridávali ďalšiu vodu alebo olej.
- Dochuťte čiernym korením.
- Varte pri strednej teplote 160 °C po dobu 5 minút, potom znížte teplotu na 90 °C a varte ďalších 10 minút.
- Pokvapkajte olivovým olejom
- Zmiešajte cestoviny so zmesou burraty.
- Podávajte v porceláne Zepter.
Dobrú chuť!
Šéfkuchárka Petra Gerić