Shopping cart icon

Kačica s pomarančom, škoricou a medom

Kačica s pomarančom, škoricou a medom
Prekvapte svoju rodinu novým receptom na nedeľný obed! Zaručujeme vám, že na tomto skvelom, rodinnom a na prípravu nenáročnom jedle si budete pochutnávať kedykoľvek počas celého roka!

Suroviny:
  • 1 celá kačka, cca 3 kg
  • 2 celé cesnaky
  • 4 cibule
  • Čerstvé bylinky podľa vášho výberu - rozmarín, tymián
  • Med
  • Víno - ružové
  • Škorica celá
  • 5 pomarančov
  • Zmes 5 korenín
 
Príprava:

Použite studenú nádobu Z-2850B a nepridávajte žiadny olej. Vložte pomaranč, cibuľu, rozmarín a kačicu. Kačicu naplňte bylinkami a pomarančom. Pridajte cesnak. Kačicu otočte a rozotrite korenie. Zlomte tyčinku škorice a zalejte trochou vína a čerstvo vytlačenou pomarančovou šťavou. Prikryte pokrievkou.

Zapnite indukciu na strednú teplotu (160 °C) na 10 minút a potom ju znížte na 90 °C na 120 minút.
Odklopte pokrievku a kačicu potrite medom. Ak chcete, vložte ju do rúry bez pokrievky a nastavte teplotu na 140 °C na 15 minút, aby ste získali chrumkavú kožu, ale som si istá, že sa rozhodnete to neurobiť, keď uvidíte, aká je lahodná a plná chutí pripravená na miernom ohni, uvarená vo vlastnej šťave. 

Teraz je jedlo pripravené na podávanie.  Ako prílohu použite svoju fantáziu: tekvicové pyré, červená kapusta, zelenina na pare... 



Dobrú chuť!
 
Šéfkuchárka Petra Gerić

Publikované: 23. 1. 2018 12:25:36 Zepter International | Publikované s 0 komentármi
Kuchyna
Zdieľaj:
Zepter logotype Produkt bol pridaný do košíka Bags Prejsť do košíka