Zepter BizzClub Shopping cart icon

Kačica s pomarančom, škoricou a medom

Kačica s pomarančom, škoricou a medom
Prekvapte svoju rodinu novým receptom na nedeľný obed! Zaručujeme vám, že na tomto skvelom, rodinnom a na prípravu nenáročnom jedle si budete pochutnávať kedykoľvek počas celého roka!

Suroviny:
  • 1 celá kačka, cca 3 kg
  • 2 celé cesnaky
  • 4 cibule
  • Čerstvé bylinky podľa vášho výberu - rozmarín, tymián
  • Med
  • Víno - ružové
  • Škorica celá
  • 5 pomarančov
  • Zmes 5 korenín
 
Príprava:

Použite studenú nádobu Z-2850B a nepridávajte žiadny olej. Vložte pomaranč, cibuľu, rozmarín a kačicu. Kačicu naplňte bylinkami a pomarančom. Pridajte cesnak. Kačicu otočte a rozotrite korenie. Zlomte tyčinku škorice a zalejte trochou vína a čerstvo vytlačenou pomarančovou šťavou. Prikryte pokrievkou.

Zapnite indukciu na strednú teplotu (160 °C) na 10 minút a potom ju znížte na 90 °C na 120 minút.
Odklopte pokrievku a kačicu potrite medom. Ak chcete, vložte ju do rúry bez pokrievky a nastavte teplotu na 140 °C na 15 minút, aby ste získali chrumkavú kožu, ale som si istá, že sa rozhodnete to neurobiť, keď uvidíte, aká je lahodná a plná chutí pripravená na miernom ohni, uvarená vo vlastnej šťave. 

Teraz je jedlo pripravené na podávanie.  Ako prílohu použite svoju fantáziu: tekvicové pyré, červená kapusta, zelenina na pare... 

Pre vložené video sa vyžaduje súhlas so súborom cookie

Ak chcete vidieť vložené video na YouTube, musíte prijať naše zásady súhlasu so súbormi cookie. Cez toto si môžete kedykoľvek pozrieť video priamo na YouTube odkaz.



Dobrú chuť!
 
Šéfkuchárka Petra Gerić

Publikované: 23. 1. 2018 12:25:36 Zepter International | Publikované s 0 komentármi
Kuchyna
Zdieľaj:
Zepter logotype Produkt bol pridaný do košíka Bags Prejsť do košíka