Shopping cart icon

Krevety s pomarančovou šťavou a chili

Krevety s pomarančovou šťavou a chili

Vedeli ste, že je rozdiel medzi krevetami a garnátmi? Väčšina ľudí ich používa ako synonymá a myslí si, že hlavným rozdielom medzi nimi je veľkosť. Krevety a garnáty vyzerajú veľmi podobne, najmä ak sú tepelne upravené a krásne naservírované na tanieri (lúpané, bez panciera).

 

Garnáty sú vo väčšine prípadov väčšie ako krevety a majú tiež odlišnú anatómiu. Líšia sa počtom párov nôh, na ktorých majú klepetá a tiež tvarom tela. Ak sú krevety veľmi veľké, zvyčajne sa nazývajú kráľovskými krevetami (King prawns).

Nemusíte však poznať biológiu, aby ste si vychutnali toto originálne jedlo. Používanie nádob Zepter vám poskytne najlepší zážitok z varenia - je to nielen jednoduchý, ale aj najzdravší spôsob prípravy jedla. Pokrmy si zachovajú svoje prirodzené vône, chute, výživové a biologické hodnoty (vitamíny, minerály, bielkoviny, mikro- a makročastice), pričom majú menej kalórií a neobsahujú žiadne nebezpečné látky.

 

Vyskúšajte tento recept a dajte nám vedieť, ako vám chutilo.

 

Ingrediencie (4 osoby)

  • 1 kg kreviet
  • 500 g cherry pradajok (alebo akékoľvek iné paradajky)
  •  50 g čiernych olív
  • 2 dl čerstvej pomarančovej šťavy
  • 2 PL medu
  • Čerstvé bylinky (špenát, petržlenová vňať)
  • 500 ml bieleho vína
  • ½ ČL čierneho korenia
  • Chili, podľa chuti a želania

 

PRÍPRAVA:

  • Všetky prísady vložte do studenej nádoby, prikryte ju a pri strednej teplote (160 °C) varte 3 minúty, potom teplotu znížte na nízku (90 °C) a prikryté varte ďalších 10 minút.
  • Pokrm dochuťte zmesou čerstvých byliniek a olivového oleja, ktorú môžete rozmixovať pomocou tyčového mixéra MixSy značky Zepter.
  • Podávajte na porcelánu Zepter.

 

Dobrú chuť!

 

 

Šéfkuchárka Petra Gerić


Publikované: 16. 1. 2018 12:33:13 Zepter International | Publikované s 0 komentármi
Kuchyna
Zdieľaj:
Zepter logotype Produkt bol pridaný do košíka Bags Prejsť do košíka