Shopping cart icon

Tortellini s morskými plodmi

Tortellini s morskými plodmi

V mnohých kultúrach sú podobné jedlá nazývané inak:

  • Turecko - mantı - plnené koreneným mäsom a podávané s paprikovou omáčkou a jogurtom
  • Čína - jiaozi alebo wonton
  • Židovská kuchyňa - kreplach - malé knedličky plnené mletým mäsom alebo inou náplňou, varené v kuracej polievke
  • Blízky východ - šišbarak - cestoviny plnené mletým hovädzím mäsom a korením a varené v jogurte

Odporúčame vám, aby ste ho pripravili zdravým spôsobom s kolekciou riadu Zepter. Nádoby Masterpiece so špičkovou technológiou Zepter Metal 316 L a inovatívnym dizajnom umožňujú varenie bez vody a vyprážanie bez tukov, takže jedlo je zdravšie a zároveň chutnejšie, zachováva si prirodzené vône, chute, výživové a biologické hodnoty (vitamíny, minerály, bielkoviny, mikro- a makročastice), má menej kalórií a neobsahuje žiadne nebezpečné látky. Varenie so stohovateľným systémom Masterpiece Cookware šetrí potraviny, energiu, čas a peniaze, ale predovšetkým chráni vaše zdravie. 

 

Suroviny:

  • 500 g čerstvé tortellini plnené syrom (alebo akékoľvek iné čerstvé cestoviny so syrovou alebo zeleninovou náplňou)
  • Čerstvé bylinky - tymián, bazalka, petržlen, pažítka
  • 200 g kreviet
  • 500 g mušlí
  • Niekoľko strúčikov cesnaku - ja som použila 4 ks
  • 500 g cherry paradajky – červené, žlté
  • 100 g baby špenátu
  • Mleté korenie
  • 4 PL olivového oleja

 

Mušle vložíme do studenej nádoby Zepter Z-2440 bez oleja, pridáme červené a žlté cherry paradajky, cesnak, krevety, 1 dcl bieleho vína (podľa vlastného výberu), cestoviny (čerstvé tortellini so syrom), baby špenát.

Hrniec prikryte, dajte na indukciu a zapnite na 160 °C na 5 minút, potom znížte teplotu na 90 °C na ďalších 10 minút.

Po 15 minútach varenia pri miernej teplote na niekoľko minút odstavte. Cestoviny sa v hrnci tepelne upravia a absorbujú všetky chute a vône morských plodov. Takto zachováte všetky arómy, vitamíny a minerály a zároveň zabránite vzniku toxínov v jedle. To všetko vďaka našej jedinečnej technológii Zepter.

 

Pred podávaním pokrm dochuťte zmesou čerstvých byliniek a olivovým olejom lisovaným za studena.

Podávajte v našom krásnom porceláne Flora.

 

 

Dobrú chuť!

Šúfkuchárka Petra Gerić


Publikované: 31. 1. 2018 16:42:24 Zepter International | Publikované s 0 komentármi
Kuchyna
Zdieľaj:
Zepter logotype Produkt bol pridaný do košíka Bags Prejsť do košíka