Shopping cart icon

Kačací šalát

Kačací šalát

Grilované kačacie filety sú skutočnou lahôdkou, ktorú si môžete dopriať. Nielen v prípade červeného mäsa, ale aj v prípade kačacích pŕs, treba počas prípravy pamätať na dva triky: mäso neprevarte a grilujte kožou dole, aby bolo čo najviac šťavnaté, práve vďaka tuku, ktorý je pod kožou a aby koža zostala krásne chrumkavá.

Našťastie, nádoby Zepter Masterpiece, vám umožnia variť pri nižších teplotách a bez použitia vody alebo tukov.

Keď varíte pri vysokej teplote, dochucujete soľou počas prípravy alebo vyprážate na olejoch, výsledkom môže byť ohromujúci až 30 % úbytok objemu jedla. Vďaka akutermickému dnu nádob Zepter sa na dne nádoby generuje energia, ktorá vám umožňuje pripravovať jedlo pri výrazne nižších teplotách, vďaka čomu jedlo nestráca objem proteínov, ale súčasne sa znižuje obsah tuku!

 


 

SUROVINY:

  • 2 kačacie prsia (cca 500 g)
  • škorica
  • zmes 5 korení
  • 2 červené repy
  • 2 lyžice balzamikového octu
  • 2 lyžice medu
  • 100 g melónu
  • 1 lyžica pesta
  • 50 g vlašských orechov

 


Videorecept
 

PRÍPRAVA:

  • Kožu na kačacích prsiach narežte a posypte škoricou a zmesou 5 korenín.
  • Kačacie prsia dajte do studenej nádoby Zepter, bez pridania vody alebo oleja.
  • Grilujte pri teplote 160 °C počas 3 minút, potom znížte teplotu na 90 °C a varte ďalších 15 minút.
  • Nádobu s potom stiahnite z variča.
  • Nakrájanú červenú repu vložte na panvicu Zepter a obaľte v balzamikovom octe a mede.
  • Varte 2 minúty pri 160 °C, potom znížte teplotu na 90 °C a varte ďalších 15 minút.
  • Vypnite varič a pridajte melón a pesto z vlašských orechov.
  • Servírujte na porcelánovom riade Zepter.

Šéfkuchárka Petra Gerić


Publikované: 29. 1. 2019 15:34:57 Zepter International | Publikované s 0 komentármi
Kuchyna
Zdieľaj:
Zepter logotype Produkt bol pridaný do košíka Bags Prejsť do košíka