Zepter BizzClub Shopping cart icon

Mušle na kari

Mušle na kari

Mušle môžu byť trochu zložitejšie na prípravu, ale so správnymi nádobami a niekoľkými jednoduchými krokmi môžete mať elegantné jedlo na stole počas chvíľky.

Na pokrm sme použili kombináciu mušlí, ale môžete použiť akékoľvek, ktoré máte k dispozícii. Prekvapivo do nášho receptu pridáme prosciutto a kari prášok pre vynikajúci chuťový zážitok, ktorý odlišuje tento recept od ostatných.

Nielen že používame čerstvé a zdravé prísady, ale ich aj zdravo pripravujeme! Potraviny varené v nádobách Zepter Masterpiece si zachovávajú svoju kompletnú nutričnú hodnotu a vďaka nerezovej oceli 316-L, z ktorej sú vyrobené všetky nádoby, sa počas procesu varenia nevytvárajú ani neuvoľňujú toxické látky.

Tip: Pri výbere mušlí platí, že čím čerstvejšie, tým lepšie. Vyhnite sa tým, ktoré sú otvorené alebo prasknuté.

 


 

SUROVINY:

  • 1 cibuľa
  • 100 g jarnej cibuľky
  • 100 g sušenej šunky
  • 1 lyžica kari korenia
  • 500 g cherry paradajok
  • 1 kg mušlí
  • tymian
  • 300 ml ružového vína
  • 2 lyžice pesta
  • zmes 5 korení
  • chilli

 

Pre vložené video sa vyžaduje súhlas so súborom cookie

Ak chcete vidieť vložené video na YouTube, musíte prijať naše zásady súhlasu so súbormi cookie. Cez toto si môžete kedykoľvek pozrieť video priamo na YouTube odkaz.

 

 

PRÍPRAVA:

  • Nakrájanú cibuľu, jarnú cibuľku, sušenú šunku a cherry paradajky posypte kari a dajte do studenej zapekacej misky Zepter, bez pridania oleja alebo vody.
  • Zakryte a varte pri teplote 140 °C po dobu 5 minút.
  • Pridajte mušle, tymian a zalejte ružovým vínom. Potom opäť zakryte pokrievkou a varte ďalších 15 minút pri 90 °C.
  • Vypnite varič, pridajte zmes 5 korenín, chilli a pesto a dobre premiešajte.
  • Servírujte na porcelánovom riade Zepter.

 

Šéfkuchárka Petra Gerić


Publikované: 22. 1. 2019 13:36:15 Zepter International | Publikované s 0 komentármi
Kuchyna
Zdieľaj:
Zepter logotype Produkt bol pridaný do košíka Bags Prejsť do košíka