Shopping cart icon

Mušle na kari

Mušle na kari

Mušle môžu byť trochu zložitejšie na prípravu, ale so správnymi nádobami a niekoľkými jednoduchými krokmi môžete mať elegantné jedlo na stole počas chvíľky.

Na pokrm sme použili kombináciu mušlí, ale môžete použiť akékoľvek, ktoré máte k dispozícii. Prekvapivo do nášho receptu pridáme prosciutto a kari prášok pre vynikajúci chuťový zážitok, ktorý odlišuje tento recept od ostatných.

Nielen že používame čerstvé a zdravé prísady, ale ich aj zdravo pripravujeme! Potraviny varené v nádobách Zepter Masterpiece si zachovávajú svoju kompletnú nutričnú hodnotu a vďaka nerezovej oceli 316-L, z ktorej sú vyrobené všetky nádoby, sa počas procesu varenia nevytvárajú ani neuvoľňujú toxické látky.

Tip: Pri výbere mušlí platí, že čím čerstvejšie, tým lepšie. Vyhnite sa tým, ktoré sú otvorené alebo prasknuté.

 


 

SUROVINY:

  • 1 cibuľa
  • 100 g jarnej cibuľky
  • 100 g sušenej šunky
  • 1 lyžica kari korenia
  • 500 g cherry paradajok
  • 1 kg mušlí
  • tymian
  • 300 ml ružového vína
  • 2 lyžice pesta
  • zmes 5 korení
  • chilli

 

 

 

PRÍPRAVA:

  • Nakrájanú cibuľu, jarnú cibuľku, sušenú šunku a cherry paradajky posypte kari a dajte do studenej zapekacej misky Zepter, bez pridania oleja alebo vody.
  • Zakryte a varte pri teplote 140 °C po dobu 5 minút.
  • Pridajte mušle, tymian a zalejte ružovým vínom. Potom opäť zakryte pokrievkou a varte ďalších 15 minút pri 90 °C.
  • Vypnite varič, pridajte zmes 5 korenín, chilli a pesto a dobre premiešajte.
  • Servírujte na porcelánovom riade Zepter.

 

Šéfkuchárka Petra Gerić


Publikované: 22. 1. 2019 13:36:15 Zepter International | Publikované s 0 komentármi
Kuchyna
Zdieľaj:
Zepter logotype Produkt bol pridaný do košíka Bags Prejsť do košíka