Mušle môžu byť trochu zložitejšie na prípravu, ale so správnymi nádobami a niekoľkými jednoduchými krokmi môžete mať elegantné jedlo na stole počas chvíľky.
Na pokrm sme použili kombináciu mušlí, ale môžete použiť akékoľvek, ktoré máte k dispozícii. Prekvapivo do nášho receptu pridáme prosciutto a kari prášok pre vynikajúci chuťový zážitok, ktorý odlišuje tento recept od ostatných.
Nielen že používame čerstvé a zdravé prísady, ale ich aj zdravo pripravujeme! Potraviny varené v nádobách Zepter Masterpiece si zachovávajú svoju kompletnú nutričnú hodnotu a vďaka nerezovej oceli 316-L, z ktorej sú vyrobené všetky nádoby, sa počas procesu varenia nevytvárajú ani neuvoľňujú toxické látky.
Tip: Pri výbere mušlí platí, že čím čerstvejšie, tým lepšie. Vyhnite sa tým, ktoré sú otvorené alebo prasknuté.
SUROVINY:
- 1 cibuľa
- 100 g jarnej cibuľky
- 100 g sušenej šunky
- 1 lyžica kari korenia
- 500 g cherry paradajok
- 1 kg mušlí
- tymian
- 300 ml ružového vína
- 2 lyžice pesta
- zmes 5 korení
- chilli
PRÍPRAVA:
- Nakrájanú cibuľu, jarnú cibuľku, sušenú šunku a cherry paradajky posypte kari a dajte do studenej zapekacej misky Zepter, bez pridania oleja alebo vody.
- Zakryte a varte pri teplote 140 °C po dobu 5 minút.
- Pridajte mušle, tymian a zalejte ružovým vínom. Potom opäť zakryte pokrievkou a varte ďalších 15 minút pri 90 °C.
- Vypnite varič, pridajte zmes 5 korenín, chilli a pesto a dobre premiešajte.
- Servírujte na porcelánovom riade Zepter.
Šéfkuchárka Petra Gerić