Tieto perníčky vyzerajú skvele a ešte lepšie chutia! Okrem toho, že sú lahodnou pochúťkou ku káve Zepresso, vytvárajú krásnu dekoráciu slávnostného stola.
Zhodou okolností sú aj vegánske. Používame špaldovú múku, na rozdiel od univerzálnej múky a kokosový cukor namiesto bieleho cukru, takže si môžete dopriať porcie bez kompromisov, ale s kvalitnou výživovou hodnotou.
SUROVINY (3 porcie):
- 90 g kokosového oleja
- 90 g kokosového cukru
- 120 g medu
- 2 čajové lyžičky kakaa
- 100 g mletých pečených lieskových orieškov
- 200 g špaldovej múky
- 2 čajové lyžičky perníkového korenia
- ¼ čajovej lyžičky jedlej sódy
- kôra z polovice citróna
- štipka soli
PRÍPRAVA:
- V jednej mise zmiešajte suché prísady a v druhej kokosový olej, kokosový cukor a med.
- Potom všetko premiešajte tak, aby vzniklo cesto.
- Cesto rozdeľte na polovice, vytvarujte na dve okrúhle placky, zabaľte a dajte do chladničky aspoň na 3 hodiny alebo ideálne ho tam nechajte cez noc.
- Akonáhle cesto vychladne, okrúhle placky vložte medzi dva listy papiera na pečenie a cesto rozvaľkajte.
- Pomocou vykrajovačov na pečivo vytvorte požadované tvary.
- Pečte 12 minút na 180 °C.
- Nechajte vychladnúť a servírujte.
Tip: Ak nemáte po ruke perníkové korenie, vytvorte si vlastné! Tu je recept:
Zmiešajte ½ čajovej lyžičky mletého zázvoru, 1 čajovú lyžičku škorice, ¼ čajovej lyžičky mletého klinčeka, ¼ čajovej lyžičky mletého kardamómu, štipku muškátového orieška a štipku mletého badiánu.