Shopping cart icon

Perníkové sušienky

Perníkové sušienky


Tieto perníčky vyzerajú skvele a ešte lepšie chutia! Okrem toho, že sú lahodnou pochúťkou ku káve Zepresso, vytvárajú krásnu dekoráciu slávnostného stola.

Zhodou okolností sú aj vegánske. Používame špaldovú múku, na rozdiel od univerzálnej múky a kokosový cukor namiesto bieleho cukru, takže si môžete dopriať porcie bez kompromisov, ale s kvalitnou výživovou hodnotou.
 


 

SUROVINY (3 porcie):

  • 90 g kokosového oleja
  • 90 g kokosového cukru
  • 120 g medu
  • 2 čajové lyžičky kakaa
  • 100 g mletých pečených lieskových orieškov
  • 200 g špaldovej múky
  • 2 čajové lyžičky perníkového korenia
  • ¼ čajovej lyžičky jedlej sódy
  • kôra z polovice citróna
  • štipka soli

 


 

PRÍPRAVA:

  • V jednej mise zmiešajte suché prísady a v druhej kokosový olej, kokosový cukor a med.
  • Potom všetko premiešajte tak, aby vzniklo cesto.
  • Cesto rozdeľte na polovice, vytvarujte na dve okrúhle placky, zabaľte a dajte do chladničky aspoň na 3 hodiny alebo ideálne ho tam nechajte cez noc.
  • Akonáhle cesto vychladne, okrúhle placky vložte medzi dva listy papiera na pečenie a cesto rozvaľkajte.
  • Pomocou vykrajovačov na pečivo vytvorte požadované tvary.
  • Pečte 12 minút na 180 °C.
  • Nechajte vychladnúť a servírujte.

 


 

Tip: Ak nemáte po ruke perníkové korenie, vytvorte si vlastné! Tu je recept:

Zmiešajte ½ čajovej lyžičky mletého zázvoru, 1 čajovú lyžičku škorice, ¼ čajovej lyžičky mletého klinčeka, ¼ čajovej lyžičky mletého kardamómu, štipku muškátového orieška a štipku mletého badiánu.
 


Publikované: 8. 1. 2019 14:32:08 Zepter International | Publikované s 0 komentármi
Kuchyna
Zdieľaj:
Zepter logotype Produkt bol pridaný do košíka Bags Prejsť do košíka