Shopping cart icon

Plnené orecchiette (cestoviny)

Plnené orecchiette (cestoviny)

Taliansko je kolískou tisícov druhov, tvarov a veľkostí cestovín. Niektoré sú cenené pre svoju schopnosť viazať na seba omáčky, iné sa dajú skvele vrstviť a iné sa môžu napríklad plniť – práve ako orecchiette (v preklade „ušká“), ktoré dnes predstavíme.

Presný preklad orecchiette je „malé ucho“. Názov vychádza z ich tvaru, ktorý je ideálny na naberanie mäsových omáčok podobne ako tá, ktorú sme pripravili v nižšie uvedenom recepte. Doplnené jemným bielym syrom, čerstvou bazalkou a strúhaným parmezánom, sa od začiatku do konca pripravujú bez oleja a vody. Vďaka nádobe Zepter Masterpiece a nerezovej oceli 316-L sme schopní tento pokrm pripraviť úplne čistým a zdravým spôsobom, ktorý nestráca na chuti a súčasne uchováva živiny.

Prečítajte si, ako na to!
 

SUROVINY:

  • 300 g orecchiette
  • 300 g mletého hovädzieho
  • 2 cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 100 g pancetty
  • 100 g zeleru
  • 2 mrkvy
  • 500 g cherry paradajok
  • 3 dcl. červeného vína
  • pesto
  • 500 ml paradajkovej omáčky
  • 200 g mäkkého syra
  • 1 zväzok čerstvej bazalky
  • 200 g parmezánu

 

 

PRÍPRAVA:

  • Do studenej nádoby Zepter Z-2020 pridajte mleté hovädzie mäso, cibuľu, cesnak, pancettu, zeler, mrkvu, nakrájané cherry paradajky a červené víno, bez vody a oleja.
  • Varte zakryté na miernom ohni na 90 °C, 20 minút.
  • Vmiešajte pesto a odstavte.
  • Na dno nádoby Zepter Z-2015 nalejte paradajkovú omáčku. Orecchiette naplňte zmesou z mletého hovädzieho mäsa a rozložte na omáčku.
  • Pridajte mäkký syr, čerstvú bazalku a navrch posypte strúhaným parmezánom.
  • Zakryte a varte na miernom ohni na 90 °C asi 15 minút.
  • Orecchiette servírujte na porceláne Zepter.
 

Šéfkuchárka Petra Gerić


Publikované: 16. 1. 2019 13:06:39 Zepter International | Publikované s 0 komentármi
Kuchyna
Zdieľaj:
Zepter logotype Produkt bol pridaný do košíka Bags Prejsť do košíka