Shopping cart icon

Sendvič s hovädzím mäsom

Sendvič s hovädzím mäsom

Možno vás príliš nenadchne, ak vám navrhneme, aby ste si na večeru dali sendvič, však? Tento recept určite zmení váš názor! Na prípravu nášho sendviča s hovädzím mäsom budete potrebovať kvalitný rib eye steak a trochu trpezlivosti, pretože vám ukážeme aj to, ako pripraviť domácu focacciu!

Hviezdou nášho jedla je skvelý príležitostný doplnok vášho jedálnička. Hovädzie mäso je bohaté na selén, zinok, fosfor a železo a je tiež skvelým zdrojom draslíka, horčíka a vitamínov skupiny B.

Použitie špičkovej nehrdzavejúcej ocele 316L, modernej technológie a inovatívneho dizajnu riadu Zepter Masterpiece umožňuje varenie bez vody a vyprážanie bez tukov. Potraviny sú zdravšie a zároveň chutnejšie, zachovávajú si prirodzené vône, chute, výživové a biologické hodnoty a neprodukujú žiadne nebezpečné látky.
 

Ingrediencie (na jeden sendvič):

  • 100 g rib eye steaku
  • 10 g cukety
  • 10 g cibule
  • 10 g húb
  • 10 g paradajky
  • Pesto
  • 10 g rukoly
  • Modrý syr

Ingrediencie na domácu focacciu: 

  • 1 kg pšeničnej múky
  • 500 ml vlažnej vody
  • 3 balíčky sušeného droždia (21 g)
  • ½ lyžičky aktivovaného droždia
  • 10 g čerstvého rozmarínu 
  • 2 g soli
  • 1 dcl olivového oleja

Dough preparation:

  • Droždie zmiešajte s vlažnou vodou.
  • Po 10 minútach pridajte zvyšné prísady a vypracujte cesto. Mieste 4-krát: každú polhodinu, kým cesto nevykysne.
  • Po vykysnutí cesta ho vložte do formy na pizzu a nechajte ho opäť vykysnúť.
  • Pečte 40 minút pri teplote 160 °C. 

 

 

Príprava:

  • Panvicu Quadra pan Z-Q1918 prikryte a dve minúty zahrievajte pri 240 °C. 
  • Na panvicu pridajte rib eye steak a znížte teplotu na 90 °C, pretože panvica už bude dostatočne horúca na to, aby sa vytvoril efekt podobný grilu. Prikryté grilujte 5 minút z každej strany.
  • Keď je steak hotový, vyberte ho z panvice a pridajte cibuľu, cuketu, paradajky a huby.
  • Varte pri teplote 90 °C 5 minút bez pridania vody alebo oleja do panvice.
  • Odstavte panvicu zo zdroja tepla, zeleninu pokvapkajte pestom a steak nakrájajte na plátky.
  • Uložte steak, grilovanú zeleninu, rukolu a syr s modrou plesňou na domácu focacciu.

Pre rustikálny vzhľad podávajte sendvič na doske na krájanie Felix Zepter.

 

 

 

Šéfkuchárka Petra Gerić


Publikované: 24. 7. 2018 15:43:02 Zepter International | Publikované s 0 komentármi
Kuchyna
Zdieľaj:
Zepter logotype Produkt bol pridaný do košíka Bags Prejsť do košíka