Možno vás príliš nenadchne, ak vám navrhneme, aby ste si na večeru dali sendvič, však? Tento recept určite zmení váš názor! Na prípravu nášho sendviča s hovädzím mäsom budete potrebovať kvalitný rib eye steak a trochu trpezlivosti, pretože vám ukážeme aj to, ako pripraviť domácu focacciu!
Hviezdou nášho jedla je skvelý príležitostný doplnok vášho jedálnička. Hovädzie mäso je bohaté na selén, zinok, fosfor a železo a je tiež skvelým zdrojom draslíka, horčíka a vitamínov skupiny B.
Použitie špičkovej nehrdzavejúcej ocele 316L, modernej technológie a inovatívneho dizajnu riadu Zepter Masterpiece umožňuje varenie bez vody a vyprážanie bez tukov. Potraviny sú zdravšie a zároveň chutnejšie, zachovávajú si prirodzené vône, chute, výživové a biologické hodnoty a neprodukujú žiadne nebezpečné látky.
Ingrediencie (na jeden sendvič):
- 100 g rib eye steaku
- 10 g cukety
- 10 g cibule
- 10 g húb
- 10 g paradajky
- Pesto
- 10 g rukoly
- Modrý syr
Ingrediencie na domácu focacciu:
- 1 kg pšeničnej múky
- 500 ml vlažnej vody
- 3 balíčky sušeného droždia (21 g)
- ½ lyžičky aktivovaného droždia
- 10 g čerstvého rozmarínu
- 2 g soli
- 1 dcl olivového oleja
Dough preparation:
- Droždie zmiešajte s vlažnou vodou.
- Po 10 minútach pridajte zvyšné prísady a vypracujte cesto. Mieste 4-krát: každú polhodinu, kým cesto nevykysne.
- Po vykysnutí cesta ho vložte do formy na pizzu a nechajte ho opäť vykysnúť.
- Pečte 40 minút pri teplote 160 °C.
Príprava:
- Panvicu Quadra pan Z-Q1918 prikryte a dve minúty zahrievajte pri 240 °C.
- Na panvicu pridajte rib eye steak a znížte teplotu na 90 °C, pretože panvica už bude dostatočne horúca na to, aby sa vytvoril efekt podobný grilu. Prikryté grilujte 5 minút z každej strany.
- Keď je steak hotový, vyberte ho z panvice a pridajte cibuľu, cuketu, paradajky a huby.
- Varte pri teplote 90 °C 5 minút bez pridania vody alebo oleja do panvice.
- Odstavte panvicu zo zdroja tepla, zeleninu pokvapkajte pestom a steak nakrájajte na plátky.
- Uložte steak, grilovanú zeleninu, rukolu a syr s modrou plesňou na domácu focacciu.
Pre rustikálny vzhľad podávajte sendvič na doske na krájanie Felix Zepter.
Šéfkuchárka Petra Gerić