Zepter BizzClub Shopping cart icon

Rib Eye Steak

Rib Eye Steak

Za „vynález“ pokrmu známeho ako Rib Eye Steak môžeme ďakovať kovbojom z Divokého západu, ktorí si ako prví uvedomili, že najlepšie chutia rebrá, najmä pri grilovaní. Rebierka sa dajú svojou chuťou a jemnosťou prirovnať k sviečkovici až po jej vyzretí, čo je proces, vďaka ktorému je tento kúsok šťavnatejší, mäkší a chutnejší. Proces suchého zrenia, ktorý sa vykonáva v špeciálnych chladiacich zariadeniach s kontrolovanou klímou alebo v suchom vaku prepúšťajúcom vlhkosť, dodáva mäsu vyššiu kvalitu, jemnejšiu štruktúru a neuveriteľnú chuť. Ide o veľmi nákladný postup, ktorý sa môže zdať komplikovaný, avšak podobný efekt môžete zopakovať doma pomocou systému VacSyPrípadne si môžete kúpiť vyzreté steaky v špičkových mäsiarstvach.

V našom recepte preberá systém VacSy úlohu nádoby na zrenie mäsa a naša panvica Quadra pan úlohu grilu, vďaka čomu si môžete ľahko pripraviť dokonalý grilovaný rib eye steak vo vašej domácej kuchyni! Okrem toho použitie špičkového kovu 316 L, pokročilej technológie a inovatívneho dizajnu riadu Zepter Masterpiece Cookware umožňuje varenie bez vody a tukov. Jedlo je zdravšie a zároveň chutnejšie, zachováva si prirodzené vône, chute, výživové a biologické hodnoty a neprodukuje žiadne nebezpečné látky.

 

Poznámka: Hoci je červené mäso dobrým zdrojom bielkovín, zdravých tukov a železa, neodporúča sa konzumovať ho denne, ak sa chcete zdravo stravovať.

Ingrediencie (1 porcia):

  • 250 g vyzretého rib eye steaku
  • 20 g cukety
  • 20 g paradajky
  • 20 g papriky
  • 20 g mrkvy
  • 10 g baklažánu
  • 5 g cibule
  • 0,1 dcl olivového olleja
  • 5 g klíčkov
  • 1 g čierneho korenia

 

Pre vložené video sa vyžaduje súhlas so súborom cookie

Ak chcete vidieť vložené video na YouTube, musíte prijať naše zásady súhlasu so súbormi cookie. Cez toto si môžete kedykoľvek pozrieť video priamo na YouTube odkaz.

 

Príprava:

  • Naša panvica QUADRA pan Z-Q1918-SC poslúži ako gril - položte ju na indukčný varič, prikryte a nechajte ju 2 minúty zohrievať pri vysokej teplote 240 °C.
  • Steak vložte na panvicu bez oleja, tuku, soli alebo iných korenín, prikryte a znížte teplotu na 90 °C. Dno panvice už bude dostatočne horúce, aby sa vytvoril efekt grilu.
  • Po 2 minútach steak otočte, opäť prikryte a grilujte druhú stranu ďalšie 2 minúty pri teplote 90 °C.
  • Vypnite zdroj tepla a panvicu nechajte zakrytú ešte 2 minúty.
  • Po vybratí steaku z panvice do nej pridajte na kocky nakrájanú zeleninu a šťavu z mäsa (cuketa, paradajka, paprika, mrkva, baklažán, cibuľa).
  • Panvicu položte na indukčnú platňu a varte pri nízkej teplote 90 °C 15 minút.
  • Pred podávaním nechajte zakryté ešte 2 minúty a pokvapkajte olivovým olejom, korením a čili.
  • Steak nakrájajte a podávajte.
Servírovanie:
  • Na tanier najskôr položte zeleninu  a potom steak.
  • Pokvapkajte olivovým olejom a ochuťte čiernym korením.

Chef's Tip: The steaks should be 1.5 - 2 cm thick. Do not tenderize, cut or poke the meat with a fork before cooking. Serve homemade dips to compliment the steak: chimichurri, guacamole, chili salsa or Dijon mustard.

Just one look at this tender juicy Rib Eye Steak makes our mouths water!    

 

 

Dobrú chuť!

 

Šéfkuchárka Petra Gerić


Publikované: 10. 7. 2018 19:45:26 Zepter International | Publikované s 0 komentármi
Kuchyna
Zdieľaj:
Zepter logotype Produkt bol pridaný do košíka Bags Prejsť do košíka