Zepter BizzClub Shopping cart icon

Steak

Steak

Kvalitný steak si nevyžaduje množstvo korenín a najlepšie ho pripravíte jednoducho na grile. O tom, aký je steak chutný, jemný a kvalitný, svedčí aj fakt, že ho môžete jesť surový vo forme carpaccia alebo tatárskeho bifteku. Grilovaný steak sa najčastejšie podáva vcelku s aromatickými omáčkami alebo nakrájaný na tenké plátky v štýle „tagliata“, čo z neho robí skvelý doplnok šalátov.

Aby bol náš pokrm ešte aromatickejší, rozhodli sme sa použiť vyzretý steak. Aby ste dosiahli chuťové vlastnosti a jemnosť vyzretého steaku, musí mäso „dozrievať“ niekoľko dní v kontrolovaných podmienkach. Ak si chcete nechať steak vyzrieť doma, odporúčame použiť náš systém VacSy ako nádobu na zrenie a nechať mäso niekoľko dní odležať.


Pomocou kuchynského riadu Zepter Masterpiece sme k nášmu steaku pripravili aj krémovú zemiakovú kašu a grilovanú zeleninu. Toto úplne vyvážené jedlo je ľahko stráviteľné a plné živín, bielkovín, vitamínov a vlákniny. Použitie špičkovej nehrdzavejúcej ocele 316L, modernej technológie a inovatívneho dizajnu nádob Zepter Masterpiece Cookware umožňuje varenie bez vody a vyprážanie bez tukov. Jedlo je zdravšie a zároveň chutnejšie, zachováva si prirodzené vône, chute, výživové a biologické hodnoty a neprodukuje žiadne nebezpečné látky.

Ingrediencie (na 1 porciu):

  • 250 g vyzretého steaku
  • 20 g cukety
  • 10 g špargle
  • 10 g tekvice
  • 20 g brokolice
  • 150 g zemiakov
  • pesto zo zelerových listov
  • rozmarín
  • 1 g čierneho korenia

 

Pre vložené video sa vyžaduje súhlas so súborom cookie

Ak chcete vidieť vložené video na YouTube, musíte prijať naše zásady súhlasu so súbormi cookie. Cez toto si môžete kedykoľvek pozrieť video priamo na YouTube odkaz.

 

Príprava:

  • Zeleninu podľa potreby umyte a nakrájajte.
  • Prikryte oválny gril Z-V3025Z a zapnite indukčný varič na 240 °C. Nechajte ohrievať 2 minúty.
  • Do panvice pridajte steaky bez pridania oleja, tuku alebo korenia. Prikryte a znížte teplotu na 90 °C, pretože gril bude v tomto momente dostatočne horúci na to, aby sa dosiahol efekt grilu.
  • Steaky grilujte z každej strany 2 minúty.
  • Keď sa steak z oboch strán pekne opečie, pridajte rozmarín a zeleninu, prikryte a nechajte grilovať ďalších 5 minút pri teplote 90 °C.
  • Gril odstavte zo zdroja tepla.
  • Zemiaky vložte do nádoby Z-2030 a varte 20 minút pri teplote 90 °C bez použitia vody.
  • Uvarené zemiaky rozmixujte pomocou MixSy  do krémovej konzistencie a pridajte pesto.
  • Nakrájajte steak tagliata a dochuťte ho korením.

Servírujte na porceláne Zepter.

Odporúčanie šéfkuchárky: Pred krájaním a podávaním nechajte steak niekoľko minút odpočívať!

 

Dobrú chuť!

Šéfkuchárka Petra Gerić

 


Publikované: 31. 7. 2018 19:18:08 Zepter International | Publikované s 0 komentármi
Kuchyna
Zdieľaj:
Zepter logotype Produkt bol pridaný do košíka Bags Prejsť do košíka