Zmiešajte všetky ingrediencie, vložte mäso do hrnca a počkajte, kým ochutnáte tie najjemnejšie rebierka, aké ste kedy ochutnali (bez preháňania sme dokonca prestali nahrávať, aby sme si odhryzli). Ochutnajte aj vy!
INGREDIENCIE (4 porcie):
- 1 kg bravčové rebierka
- 2 lyžice dijonskej horčice
- 5 lyžíc paradajkového pretlaku (alebo čerstvých paradajok počas sezóny)
- Sušené paradajky
- 500 ml tmavého piva
- 2 chili papričky
- Nastrúhaný čerstvý zázvor (voľiteľne kúsok zázvoru veľkosti palca)
- 5 lyžíc mesu
- Korenie na dochutenie (rasca, rímska rasca, koriander, škorica, čierne korenie)
- Sójová omáčka
PRÍPRAVA:
- Zmiešajte všetky ingrediencie pomocou MixSy na prípravu barbecue omáčky
- Mäso vložte do studenej nádoby Z-2850B, zalejte omáčkou a prikryte
- Varte 10 minút pri strednej teplote (160 °C na indukčnej platni), potom znížte teplotu na 90 °C a pokračujte ďalších 90 minút, po celý čas zakryté
- Občas nádobou zatraste
- Na posledných 15 minút môžete pokrievku odložiť, pridajte ešte trochu medu a nechajte odparovať prebytočnú tekutinu, aby ste získali glazúru (maximálne 15 minút)
- Grilované rebierka podávajte so zeleninou pripravenou vo woku alebo so šalátom Coleslaw
Šéfkuchárka Petra Gerić