Teľacie mäso má ružovú farbu a jemnú chuť. Je možné ho získať z teliat oboch pohlaví (na rozdiel od hovädzieho mäsa). Malo by byť súčasťou každodennej stravy. Dnes mám pre vás jednoduchý a mimoriadne chutný recept, ktorý si môžete ľahko pripraviť na akúkoľvek špeciálnu príležitosť. Vďaka našej jedinečnej Zepter technológii 316 L využijete princíp sous-vide u vás doma.
INGREDIENCIE (pre 4 osoby):
- 1 kg teľacích rebierok
- 1 PL horčice
- 1 PL medu
- Čerstvé bylinky - petržlen, bazalka, tymián, rozmarín
- Extra panenský olivový olej
- Zmes piatich korenín - škorica, aníz, fenikel, mleté korenie (alebo sečuánske korenie)
- víno
- klinček (pomletý pomocou MixSy)
PRÍPRAVA:
- Pomocou sekáčika v MixSy rozdrvte všetky suché koreniny a vytvorte zmes piatich korenín.
- Z čerstvých byliniek a extra panenského olivového oleja pripravte pesto.
- Mäso zo všetkých strán dôkladne okoreňte zmesou piatich korenín.
- Vložte mäso do studeného oválneho grilu (Z-V3025Z) bez pridania oleja. Samozrejme, ešte predtým, ako začnete variť, prikryte ho pokrievkou, aby ste mohli začať proces sous-vide.
- Zapnite indukciu na strednú teplotu 160 ℃ na 5 minút. Po 5 minútach mäso otočte, vráťte späť pokrievku a okamžite znížte teplotu na 90 ℃ počas 45 minút. Mäso sa bude pomaly variť na nízkej teplote a nádoba pomôže využiť všetku vlhkosť a tuk z mäsa, takže bude rovnomerne prepečené. Pokrievka pomôže nádobe vytvoriť efekt sous-vide aj bez použitia vákua.
- Vypnite indukciu a nechajte mäso ešte niekoľko minút odpočívať.
- Pokrievku odložte, mäso preložte na dosku, potrite horčicou a medom a nakoniec omáčkou z pesta.
- Podávajte na doske so zeleninou v štýle Zepter sous-vide, aby sa ušlo každému.
TIP ŠÉFKUCHÁRKY:
Odporúčam k tomu pripraviť zemiakový šalát a šalát z rukoly s granátovým jablkom a orechmi (recept nájdete v našich príspevkoch na blogu).
Vynikajúci kuchynský riad Masterpiece Zepter 316 L, pokročilá technológia a inovatívny dizajn umožňujú varenie bez vody a vyprážanie bez tukov, takže jedlo je zdravšie a zároveň chutnejšie, zachováva si prirodzené vône, chute, výživné a biologické hodnoty (vitamíny, minerály, bielkoviny, mikro- a makročastice), má menej kalórií a neobsahuje žiadne nebezpečné látky. Varenie so stohovateľným systémom Masterpiece Cookware šetrí potraviny, energiu, čas a peniaze, ale predovšetkým chráni vaše zdravie.
Šéfkuchárka Petra Gerić