Shopping cart icon

Teľacie rebierka

Teľacie rebierka

Teľacie mäso má ružovú farbu a jemnú chuť. Je možné ho získať z teliat oboch pohlaví (na rozdiel od hovädzieho mäsa). Malo by byť súčasťou každodennej stravy. Dnes mám pre vás jednoduchý a mimoriadne chutný recept, ktorý si môžete ľahko pripraviť na akúkoľvek špeciálnu príležitosť. Vďaka našej jedinečnej Zepter technológii 316 L využijete princíp sous-vide u vás doma.

INGREDIENCIE (pre 4 osoby):

  • 1 kg teľacích rebierok
  • 1 PL horčice
  • 1 PL medu
  • Čerstvé bylinky - petržlen, bazalka, tymián, rozmarín
  • Extra panenský olivový olej
  • Zmes piatich korenín - škorica, aníz, fenikel, mleté korenie (alebo sečuánske korenie)
  • víno
  • klinček (pomletý pomocou MixSy)

PRÍPRAVA:

  • Pomocou sekáčika v MixSy rozdrvte všetky suché koreniny a vytvorte zmes piatich korenín.
  • Z čerstvých byliniek a extra panenského olivového oleja pripravte pesto.
  • Mäso zo všetkých strán dôkladne okoreňte zmesou piatich korenín.
  • Vložte mäso do studeného oválneho grilu (Z-V3025Z) bez pridania oleja. Samozrejme, ešte predtým, ako začnete variť, prikryte ho pokrievkou, aby ste mohli začať proces sous-vide.
  • Zapnite indukciu na strednú teplotu 160 ℃ na 5 minút. Po 5 minútach mäso otočte, vráťte späť pokrievku a okamžite znížte teplotu na 90 ℃ počas 45 minút. Mäso sa bude pomaly variť na nízkej teplote a nádoba pomôže využiť všetku vlhkosť a tuk z mäsa, takže bude rovnomerne prepečené. Pokrievka pomôže nádobe vytvoriť efekt sous-vide aj bez použitia vákua.
  • Vypnite indukciu a nechajte mäso ešte niekoľko minút odpočívať.
  • Pokrievku odložte, mäso preložte na dosku, potrite horčicou a medom a nakoniec omáčkou z pesta.
  • Podávajte na doske so zeleninou v štýle Zepter sous-vide, aby sa ušlo každému.
     

 

 

 

TIP ŠÉFKUCHÁRKY:

Odporúčam k tomu pripraviť zemiakový šalát a šalát z rukoly s granátovým jablkom a orechmi (recept nájdete v našich príspevkoch na blogu).

 

Vynikajúci kuchynský riad Masterpiece Zepter 316 L, pokročilá technológia a inovatívny dizajn umožňujú varenie bez vody a vyprážanie bez tukov, takže jedlo je zdravšie a zároveň chutnejšie, zachováva si prirodzené vône, chute, výživné a biologické hodnoty (vitamíny, minerály, bielkoviny, mikro- a makročastice), má menej kalórií a neobsahuje žiadne nebezpečné látky. Varenie so stohovateľným systémom Masterpiece Cookware šetrí potraviny, energiu, čas a peniaze, ale predovšetkým chráni vaše zdravie.

 

 

Šéfkuchárka Petra Gerić


Publikované: 7. 3. 2018 13:29:22 Zepter International | Publikované s 0 komentármi
Kuchyna
Zdieľaj:
Zepter logotype Produkt bol pridaný do košíka Bags Prejsť do košíka