Bulky môžete ochutiť domácim guacamole, mangovým chutney alebo domácou majonézou a dodať im chrumkavosť výberom čerstvej zeleniny. Syr camembert dodá záverečnú bodku v podobe krémovej, zemitej chuti a voilà! Dokonalý burger je na svete.
Vďaka nádobám Zepter Masterpiece sme mohli naše burgre grilovať pri nízkej teplote, bez pridania oleja alebo tuku na panvicu, čím sme zachovali maximálnu chuť a objem.
Ak ste si niekedy všimli, že sa vám mäso pri príprave na panvici zmršťuje, je to dôsledok prípravy pri vysokých teplotách, dochucovania soľou počas prípravy a vyprážania na olejoch alebo tukoch. Výsledok vedie k ohromujúcemu 30 % úbytku potravín! Inovatívne trojvrstvové akutermické dno Zepter akumuluje energiu na dne panvice a umožňuje pripravovať jedlo pri výrazne nižších teplotách, čím zaisťuje, že sa vaše bielkoviny nezrazia, a zároveň znižuje obsah tuku v hovädzom mäse o 67 % a v kuracom mäse o 51 %!
SUROVINY:
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 500 g mletého kuracieho mäsa
- 100 g údeného hovädzieho mäsa
- korenie
- chilli ( voliteľne)
- 1 lyžička karí
- 1 lyžica čerstvého bylinkového pesta
- mangové čatní
- majonéza
- guacamole
- syr camembert
- čerstvá zelenina podľa vlastného výberu
- burgerové bulky
PRÍPRAVA:
- V jednej mise zmiešajte mleté hovädzie mäso, údené hovädzie mäso, korenie a chilli a v druhej mleté kuracie mäso, karí, pesto a korenie.
- Z oddelených zmesí vytvarujte placky na burgre.
- Burgre vložte do studenej grilovacej panvice Zepter Z-V3025Z bez toho, aby ste na panvicu pridali olej alebo vodu.
- Pečte pri nízkej teplote 90 °C po dobu 10 minút z každej strany.
- Jednu stranu burgerových hrčiek potrite mangovým chutney, majonézou alebo guacamolom, pridajte placky a posypte strúhaným syrom camembert a čerstvou zeleninou podľa vlastného výberu.
- Podávajte na doske Felix Zepter.
Chef Petra Geric