Toto rýchle a ľahké jedlo uspokojí za okamih vašu túžbu po krémových hubových cestovinách! Huby dodávajú jedlu výdatnú chuť, ktorá poteší vegetariánov i jedákov mäsa, zatiaľ čo čerstvý krémový syr mascarpone pridá tú správnu dávku krémovitosti.
Toto jedlo sme uvarili bez oleja či pridanej vody – vrátane varenia cestovín! Vďaka nádobám Zepter Masterpiece Cookware z jedinečnej nerezovej ocele 316-L, sme schopní variť na miernom zdroji tepla bez pridávania ďalších tekutín počas prípravy väčšiny pokrmov, čo zaisťuje maximálne zachovanie živín a chutí. Vďaka inovatívnej technológii URA sú ňou vybavené nádoby Masterpiece Cookware úplne nepriľnavé. Nádoby Zepter nekorodujú a neobsahujú žiadne PTFE ani PFOA. To znamená, že počas procesu varenia nevznikajú žiadne toxické látky!
Podrobnosti k receptu nájdete nižšie!
INGREDIENCIE
- 500 g zmesi čerstvých húb
- 500 g špargle
- 100 g plamienky zimnej (možno nahradiť hlivou ustricovou)
- 100 g zeleného hrášku
- 50 g rukoly
- 100 g mascarpone
- 1 polievková lyžica pesta
- 1-2 hrsti cestovín v tvare ušiek orechiette (vopred namočených a zliatych)
- korenie
PRÍPRAVA
- Do studenej Zepter panvice vložte tenké plátky umytej špargle, nahrubo nasekané opláchnuté huby, hrášok a orechiette - bez pridanej vody či oleja. Zakryte nádobu pokrievkou.
- Varte na strednom zdroji tepla pri 160 °C 2 minúty, potom zdroj stiahnite na 90 °C a varte ešte 10 minút.
- Vypnite zdroj tepla, odkryte panvicu a vmiešajte nakrájanú rukolu, korenie, mascarpone a vlejte tekuté pesto .
- Servírujte na porceláne.
Chef Petra Geric