Zepter BizzClub Shopping cart icon

Domáce Gnocchi

Domáce Gnocchi

Ak ste niekedy ochutnali čerstvé cestoviny, viete, že sa nedajú porovnávať so sušenými. Výroba domácich cestovín vyžaduje len niekoľko málo ingrediencií a vlastné ruky a je skutočne uspokojivým zážitkom.

Hoci sa gnocchi technicky radia medzi knedličky, ich výroba je v podstate totožná s výrobou cestovín, jediným rozdielom je pridanie zemiakov a parmezánu. Na výrobu knedličiek navyše potrebujete iba valček na cesto. Nepotrebujete žiadnu ručnú kľučku ani špeciálne nadtavce na mixér!

Vďaka nádobám Zepter Masterpiece a pokrievke Syncro-Clik sa nám podarilo uvariť zemiaky pod tlakom pri nízkej teplote, s minimom vody a za polovičný čas, čím sme zachovali maximum nutričných hodnôt a dostali večeru na stôl rýchlejšie!

Až budete nabudúce kŕmiť väčšiu spoločnosť, vynechajte kupovanú verziu a ohromte hostí svojou vlastnou. Pre najlepší výsledok podávajte s mäsitou omáčkou, napríklad bolonskou, alebo s jednoduchou paradajkovou omáčkou.

Tip šéfkuchára: Urobte si väčšiu dávku dopredu, uložte ju do nádob VacSy a zmrazte až na dva mesiace!

 

SUROVINY:

  • 2 kg zemiakov
  • 3 vajcia
  • 200 g parmezánu
  • 1 kg hladkej múky
  • 1 dl vody z čističky vody

Pre vložené video sa vyžaduje súhlas so súborom cookie

Ak chcete vidieť vložené video na YouTube, musíte prijať naše zásady súhlasu so súbormi cookie. Cez toto si môžete kedykoľvek pozrieť video priamo na YouTube odkaz.

 

PRÍPRAVA:

  • Do hrnca Zepter Z-2042 vložte celé neolúpané zemiaky. Prilejte 1 dl filtrovanej vody a prikryte pokrievkou Syncro-Clik Z-420-20.
  • Varte pri vysokej teplote 240 °C, kým sa neuvoľní červený bezpečnostný ventil, potom znížte teplotu na 90 °C a varte ďalších 10 minút.
  • Po 10 minútach odstavte zo zdroja tepla a počkajte, kým sa uvoľní bezpečnostný ventil.
  • Zemiaky olúpte a nastrúhajte.
  • Do zemiakov vmiešajte vajcia, parmezán a múku a hneťte, kým sa cesto nespojí.
  • Cesto vyvaľkajte do tvaru dlhej cigary s hrúbkou asi 1,5 cm a nakrájajte ho naprieč na 2 cm kúsky.

Šéfkuchárka Petra Gerić


Publikované: 19. 3. 2019 13:30:14 Zepter International | Publikované s 0 komentármi
Kuchyna
Zdieľaj:
Zepter logotype Produkt bol pridaný do košíka Bags Prejsť do košíka