Shopping cart icon

Domáce Gnocchi

Domáce Gnocchi

Ak ste niekedy ochutnali čerstvé cestoviny, viete, že sa nedajú porovnávať so sušenými. Výroba domácich cestovín vyžaduje len niekoľko málo ingrediencií a vlastné ruky a je skutočne uspokojivým zážitkom.

Hoci sa gnocchi technicky radia medzi knedličky, ich výroba je v podstate totožná s výrobou cestovín, jediným rozdielom je pridanie zemiakov a parmezánu. Na výrobu knedličiek navyše potrebujete iba valček na cesto. Nepotrebujete žiadnu ručnú kľučku ani špeciálne nadtavce na mixér!

Vďaka nádobám Zepter Masterpiece a pokrievke Syncro-Clik sa nám podarilo uvariť zemiaky pod tlakom pri nízkej teplote, s minimom vody a za polovičný čas, čím sme zachovali maximum nutričných hodnôt a dostali večeru na stôl rýchlejšie!

Až budete nabudúce kŕmiť väčšiu spoločnosť, vynechajte kupovanú verziu a ohromte hostí svojou vlastnou. Pre najlepší výsledok podávajte s mäsitou omáčkou, napríklad bolonskou, alebo s jednoduchou paradajkovou omáčkou.

Tip šéfkuchára: Urobte si väčšiu dávku dopredu, uložte ju do nádob VacSy a zmrazte až na dva mesiace!

 

SUROVINY:

  • 2 kg zemiakov
  • 3 vajcia
  • 200 g parmezánu
  • 1 kg hladkej múky
  • 1 dl vody z čističky vody

 

PRÍPRAVA:

  • Do hrnca Zepter Z-2042 vložte celé neolúpané zemiaky. Prilejte 1 dl filtrovanej vody a prikryte pokrievkou Syncro-Clik Z-420-20.
  • Varte pri vysokej teplote 240 °C, kým sa neuvoľní červený bezpečnostný ventil, potom znížte teplotu na 90 °C a varte ďalších 10 minút.
  • Po 10 minútach odstavte zo zdroja tepla a počkajte, kým sa uvoľní bezpečnostný ventil.
  • Zemiaky olúpte a nastrúhajte.
  • Do zemiakov vmiešajte vajcia, parmezán a múku a hneťte, kým sa cesto nespojí.
  • Cesto vyvaľkajte do tvaru dlhej cigary s hrúbkou asi 1,5 cm a nakrájajte ho naprieč na 2 cm kúsky.

Šéfkuchárka Petra Gerić


Publikované: 19. 3. 2019 13:30:14 Zepter International | Publikované s 0 komentármi
Kuchyna
Zdieľaj:
Zepter logotype Produkt bol pridaný do košíka Bags Prejsť do košíka