Či už je to tým, že vyvolávajú spomienky na dovolenku pri mori, alebo tým, že sa tak dobre hodia k šampanskému, na morských plodoch je niečo neuveriteľne luxusné. Ustrice a hrebenatky pôsobia mimoriadne výnimočne a sú dokonalým predjedlom na vašej budúcej dovolenke alebo oslave.
My sme si ich urobili ešte chutnejšie a lepšie, keď sme ich obohatili rôznymi prísadami zahŕňajúcimi huby, pesto, paradajky a gin! Navyše nie je potrebná žiadna náročná príprava ani varenie. Stačí vložiť mušle do nádob Zepter Masterpiece, bez pridania oleja alebo vody, prikryť a zapnúť nízku teplotu ohrevu – to je všetko!
Pri varení mäkkýšov platí jediné pravidlo – čím čerstvejšie, tým lepšie. Obráťte sa na miestneho predajcu rýb a objednajte si ich vopred alebo sa informujte o ich rozvoze. V prípade pochybností použite čuchový test: mäkkýše by mali vždy voňať po oceáne a príliš „rybia" vôňa pravdepodobne znamená, že už majú najlepšie časy za sebou.
Dobrú chuť!
SUROVINY:
- 2 kg ustríc a hrebenatiek
- 2 cibule
- 200 g šampiňónov
- 200 g parmezánu
- 100 g čerstvej bazalky
- 1 dcl olivového oleja
- limetka
- Gin
PRÍPRAVA:
- Nakrájanú cibuľu, huby, parmezán, olivový olej a čerstvú bazalku rozmixujte pomocou MixSy.
- Hrebenatky v škrupinách vložte do studenej panvice Zepter Z-2430 bez toho, aby ste do nej pridali olej alebo vodu.
- Do jednej hrebenatky pridajte hubové pesto, do druhej cibuľu, paradajky a pesto, do tretej pesto a parmezán a do štvrtej pesto a limetku.
- Prikryte a varte pri nízkej teplote 90 °C po dobu 15 minút.
- Odstavte z ohrevu a dajte bokom.
- Dve ustrice v škrupinách vložte na studenú panvicu Zepter Z-FP2016-S bez toho, aby ste do nej pridali olej alebo vodu.
- Do jednej pridajte hubové pesto a do druhej gin, limetku a pesto.
Chef Petra Geric