Kačica je obzvlášť dobrým zdrojom zinku, ktorý je nevyhnutný na posilnenie imunitného systému, pretože jedna 100 gramová porcia obsahuje 17 % odporúčanej dennej dávky. Je tiež skvelým zdrojom selénu, ktorý je potrebný pre správnu funkciu štítnej žľazy, a tiež vitamínov B-5 a B-12, ktoré sú nevyhnutné na udržanie zdravého nervového systému.
Keďže kačica môže byť tučnejší kus mäsa, je veľmi dôležité pripraviť ju bez použitia ďalších olejov alebo tukov. Všetok riad Zepter umožňuje vyprážanie bez použitia olejov či tukov a varenie bez vody. To umožňuje zachovať najvyššiu možnú mieru minerálnych a výživových hodnôt. Jedlo je chutnejšie, pretože sa zachovávajú prirodzené arómy, a zároveň je aj zdravšie!
Dnes sme pre vás pripravili recept na kačicu s pomarančom, jedlo, ktoré na vás určite urobí dojem!
INGREDIENCIE (pre 2 osoby)
• 2 kačacie prsné filety (približne á 160 g)
• 1 PL zmesi 5 korenín
• 200 g tekvice
• 200 g mangoldu
• 2 PL medu
• 1 celý grapefruit
• 1 celé granátové jablko
• 2 dl pomarančového džúsu
• 1 zväzok koriandra, podľa vlastného uváženia
• 3 PL olivového oleja
PRÍPRAVA:
• Filety položte na dosku na krájanie Felix Zepter a do kačacej kože urobte trojuholníkové zárezy, aby sa uvoľnili tuky a filety boli šťavnaté a chrumkavé.
• Obe strany okoreňte zmesou 5 korenín.
• Filety vložte do studenej nádoby Quadra(Z-Q1927) bez oleja či vody a prikryte ich.
• Pomocou indukčnej platne varte pri strednej teplote 160 °C 2 minúty, potom teplotu znížte na 90 °C. Do nádoby pridajte čerstvo vylisovanú pomarančovú šťavu pripravenú pomocou More Juice Press Frozen, granátové jablko a med a varte ďalších 20 minút. Potom odložte zo zdroja tepla.
• Do studenej nádoby pridajte tekvicu a mangold bez pridania vody a prikryte.
• Varte 10 minút pri nízkej teplote 90 °C a potom zložte zo zdroja tepla.
• Odkryte a pokvapkajte olivovým olejom.
• Pridajte koriander, ak chcete.
• Podávajte v porceláne Zepter.
Dobrú chuť!
Šéfkuchárka Petra Gerić