Toto je 6 najznámejších zdravotných benefitov lososa:
- Ochrana pred rakovinou - vitamín D spolu so selénom môžu brzdiť rast rakovinových buniek.
- Kardiovaskulárne zdravie - znižuje riziko mŕtvice, infarktu, zvýšeného cholesterolu alebo vysokého krvného tlaku.
- Zdravie očí - losos a rybí tuk vo všeobecnosti podporujú zdravie očí a zlepšujú zrak.
- Krása - losos prispieva k lepšej tvorbe kolagénu, mladosti a pružnosti pokožky.
- Lepší spánok - skvelý zdroj tryptofánu, 100 % prírodného sedatíva, ktoré skracuje čas potrebný na zaspávanie.
- Proti zápalom - omega 3-mastné kyseliny spolu s bielkovinami obsahujú silné protizápalové vlastnosti.
Užite si prípravu aj výsledok!
INGREDIENCIE (4 osoby):
- 300 g maslovej tekvice
- 1 pór
- 200 g zeleného hrášku
- 1 zväzok čerstvých listov feniklu
- 4 filety z lososa (každý 150 g)
- Sušená zmes korenia (oregano, rasca, čierne korenie)
- Sušené semená feniklu, voliteľné
- 1 pohár ( 2 dl) bieleho vína
- Za studena lisovaný olivový olej, voliteľne
PRÍPRAVA:
- Na dosku na krájanie Zepter Felix položte tekvicu, pór a čerstvé bylinky. Pomocou noža Santoku všetko nakrájajte a premiešajte.
- Najprv vložte zeleninu (tekvicu, pór, zelený hrášok) do studenej oválnej grilovacej panvice (Z-V3025Z) bez oleja a vody. Na zeleninu položte filety z lososa hojne ochutené suchou zmesou korenia, zalejte šálkou bieleho vína a prikryte.
- Na indukčnej platni zvýšte teplotu na 160 °C a varte 2 minúty, potom znížte teplotu na 90 °C a varte ďalších 20 minút.
- Po 20 minútach odložte pokrievku a podávajte v porceláne Zepter.
- Podľa želania pokvapkajte olivovým olejom.
Používaním systému Zepter správne pripravujeme zdravé jedlá bez tukov - vytvárame chutnejšie a zdravšie pokrmy.
- Jedlo vyzerá lepšie: farba, tvar a štruktúra sú zachované
- Jedlo je chutnejšie: prirodzené chute a vône sú zachované (aj bez pridania soli)
- Jedlo je zdravšie: výživové a biologické hodnoty (základné živiny, vitamíny, minerály, bielkoviny, mikro- a makročastice) sú zachované. Potraviny sa nepripaľujú a neobsahujú akroleín, rakovinotvornú látku.
Dobrú chuť!
Šéfkuchárka Petra Gerić