Jahňacie mäso je druh červeného mäsa, ktoré je vo všeobecnosti bohatšie na železo ako kuracie mäso alebo ryby. Pozostáva najmä z bielkovín, ale obsahuje aj určité množstvo tuku. Jahňacie mäso je zdrojom vysokokvalitných bielkovín, ktoré obsahujú všetky esenciálne aminokyseliny potrebné na rast a udržanie organizmu. Z tohto dôvodu môže byť konzumácia jahňacieho mäsa prospešná najmä pre kulturistov, zotavujúcich sa športovcov a tiež pre pacientov po operáciách.
Používaním systému Zepter správne pripravujeme zdravé jedlá bez tukov - vytvárame chutnejšie a zdravšie pokrmy.
- Jedlo vyzerá lepšie: farba, tvar a štruktúra sú zachované
- Jedlo je chutnejšie: prirodzené chute a vône sú zachované (aj bez pridania soli)
- Jedlo je zdravšie: výživové a biologické hodnoty (základné živiny, vitamíny, minerály, bielkoviny, mikro- a makročastice) sú zachované. Potraviny sa nepripaľujú a neobsahujú akroleín, rakovinotvornú látku.
Ingrediencie (pre 4 osoby):
- 6 mrkiev
- 4 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 g sušených marhúľ
- 50 g kapár
- zmes 5 korenín
- 4 ks jahňacieho stehna s kosťou
- 500 ml tymiánového čaju
- 1 zväzok tymiánu
- 1 dl olivového oleja
PRÍPRAVA:
- Do nádoby (Z-1620) nalejte vodu z čističky vody Edel Wasser.
- Priveďte vodu do varu a pridajte tymiánový čaj. Prikryte a po vylúhovaní zložte z indukčnej dosky.
- Jahňacie stehná ochuťte zmesou 5 korenín a všetky suroviny pridajte do studenej nádoby (Z-V3060) bez pridania oleja a vody.
- Zapnite indukčnú platňu a varte 5 minút pri strednej teplote (160 °C), potom znížte teplotu na nízku (90 °C) a varte ďalších 90 minút.
- Pomocou MixSy rozmixujte zeleninu na omáčku.
- Podávajte so sezónnym šalátom v porceláne Zepter.
Vychutnajte si toto veľkolepé ale zdravé jedlo!
Dobrú chuť!
Šéfkuchárka Petra Gerić