Tekvicové pyré je jedným z najvšestrannejších produktov, ktoré môžete mať v špajzi. Koláčom a pečivu dodá neuveriteľnú vlhkosť a šťavnatosť a polievkam a gulášom množstvo chuti. Okrem toho sú tekvice mimoriadne zdravé a bohaté na živiny, takže ich využite, kým je ich sezóna!
Máme pre vás dva jednoduché spôsoby, ako si vopred pripraviť tekvicové pyré - pečenie a varenie, ktoré môžete neskôr zamraziť, kým nebudete pripravení na ďalší recept inšpirovaný jeseňou!
SUROVINY
- 1 Hokkaido tekvica strednej veľkosti
PRÍPRAVA
Tekvicové pyré na varenie
- Rozrežte tekvicu na štvrtiny a zbavte ju šupky a jadierok
- Nakrájajte na menšie kúsky rovnomernej veľkosti a varte 20-30 minút pri nízkej teplote 90°
- Keď je tekvica mäkká, rozmixujte ju pomocou kuchynského mixéra MixSy
- Skladujte v nádobách VacSy
- Rozrežte tekvicu na štvrtiny a zbavte ju jadierok
- Rúru predhrejte na 220 °C a pečte 45-50 minút alebo kým nie je tekvica mäkká a zlatistá
- Vyberte z rúry a počkajte, kým nevychladne
- Dužinu oddeľte od šupky a rozmixujte ju na pyré pomocou MixSy
Ani jadierka nenechajte vyjsť nazmar! Umyte ich, trochu osoľte a pečte pri 200 °C 15 - 20 minút alebo kým nezískajú zlatohnedú farbu; občas premiešajte.