Shopping cart icon

Domáce tekvicové pyré

Domáce tekvicové pyré

 

Tekvicové pyré je jedným z najvšestrannejších produktov, ktoré môžete mať v špajzi. Koláčom a pečivu dodá neuveriteľnú vlhkosť a šťavnatosť a polievkam a gulášom množstvo chuti. Okrem toho sú tekvice mimoriadne zdravé a bohaté na živiny, takže ich využite, kým je ich sezóna!

Máme pre vás dva jednoduché spôsoby, ako si vopred pripraviť tekvicové pyré - pečenie a varenie, ktoré môžete neskôr zamraziť, kým nebudete pripravení na ďalší recept inšpirovaný jeseňou!

 

 


 

SUROVINY

  • 1 Hokkaido tekvica strednej veľkosti
 

PRÍPRAVA

Tekvicové pyré na varenie

  • Rozrežte tekvicu na štvrtiny a zbavte ju šupky a jadierok
  • Nakrájajte na menšie kúsky rovnomernej veľkosti a varte 20-30 minút pri nízkej teplote 90°
  • Keď je tekvica mäkká, rozmixujte ju pomocou kuchynského mixéra MixSy
  • Skladujte v nádobách VacSy
Tekvicové pyré na pečenie
  • Rozrežte tekvicu na štvrtiny a zbavte ju jadierok
  • Rúru predhrejte na 220 °C a pečte 45-50 minút alebo kým nie je tekvica mäkká a zlatistá
  • Vyberte z rúry a počkajte, kým nevychladne
  • Dužinu oddeľte od šupky a rozmixujte ju na pyré pomocou MixSy

Ani jadierka nenechajte vyjsť nazmar! Umyte ich, trochu osoľte a pečte pri 200 °C 15 - 20 minút alebo kým nezískajú zlatohnedú farbu; občas premiešajte.

 


Publikované: 21. 10. 2018 21:27:14 Zepter International | Publikované s 0 komentármi
Kuchyna
Zdieľaj:
Zepter logotype Produkt bol pridaný do košíka Bags Prejsť do košíka