Náš recept na sladké a pikantné mangové čatní je veľmi jednoduchý na prípravu a môžete ho použiť ako nátierku alebo ako prílohu k mäsu či kari. Na naše čatní sme použili veľa zrelého a šťavnatého manga, ktoré je bohaté na vitamíny A, B, draslík, horčík a vlákninu, ako aj jablká a pomaranče pre ešte zaujímavejšiu chuť. Pridali sme med a čili (voliteľné), aby sme dodali sladký a pikantný nádych.
Aby sme zachovali maximálnu výživovú hodnotu našich ingrediencií, pripravili sme naše čatní v nádobách Zepter Masterpiece Cookware. Ako už viete, takáto príprava jedál nevyžaduje žiadne oleje, tuky ani vodu, čo znamená, že nutričné zloženie použitých surovín zostáva zachované. Vďaka nehrdzavejúcej oceli 316-L, z ktorej je vyrobený všetok náš riad, sa počas varenia neuvoľňujú žiadne toxické látky.
INGREDIENCIE
- 500 g mango
- 70 g cibule
- 50 g pomaranča
- 70 g jabĺk
- 50 g rajčín
- čili (voliteľné)
- med (voliteľné)
PRÍPRAVA
- Do nádoby Zepter Z-2030 pridajte nakrájanú cibuľu, pomaranč, mango, jablko, paradajku, čili a med
- Varte na indukčnej platni pri nízkej teplote 90 °C 20 minút
- Použite MixSy na zmiešanie všetkých prísad
Šéfkuchárka Petra Gerić