V nasledujúcom recepte inšpirovanom jeseňou si ukážeme, ako pomocou kávovaru Ze-presso Trend pripraviť lahodné tekvicové Latte, takže sa máte na čo tešiť!
SUROVINY ( 20 kusov)
Cesto
- 200 g mandľová múka
- 300 g hladká múka
- 100 g kokosový cukor
- 250 g maslo
- 2 vajíčka
Plnka
- 250 g tekvicové pyré
- 120 g krémový syr
- 2 PL med
- Cca 5 PL múky
- 1 vajce
- ½ ČL škorice
- ½ ČL muškátového orieška
- ¼ ČL mletého klinčeka
- ¼ ČL mletého zázvoru
PRÍPRAVA
Náplň
- V miske zmiešajte tekvicové pyré, krémový syr, med a vajce
- Keď sa zmes spojí, pridajte múku a korenie a premiešajte (múku pridávajte postupne podľa potreby, zmes by nemala byť príliš hustá - pozri obrázok)
Cesto
- Pridajte oba druhy múky, soľ a kokosový cukor a premiešajte
- Pridajte maslo nakrájané na malé kocky a ručne miešajte, kým zmes nebude rovnomerne drobivá
- Podľa potreby pridajte vajcia a vypracujte cesto
- Cesto rozdeľte na 3 alebo 4 časti a rozvaľkajte na hrúbku 1-2 cm
- Zabaľte do fólie a nechajte 30 minút v chladničke
- Po odležaní cesto rozvaľkajte a vykrajujte tvary tekvíc
- Dajte asi polievkovú lyžicu náplne a na ňu položte ďalšiu tekvicu. Okraje stlačte vidličkou, aby sa uzavreli
- Pečte pri 200 °C 15-20 minút alebo kým okraje nie sú zlatohnedé