Tekvica je veľmi zdravá a všestranná surovina a my vždy hľadáme nové spôsoby, ako ju zakomponovať do našich jesenných receptov. Nemôžeme sa dočkať, až sa s výsledkom tohoto receptu uvelebíme pri krbe!
INGREDIENCIE (4 porcie)
- 4 šálky espressa
- 700 ml mlieka
- 2 PL tekvicového pyré
- 3 ČL medu ( voliteľné)
- ½ ČL škorice
- štipka muškátového orieška, klinčekov a mletého zázvoru
- šľahačka (voliteľné)
PRÍPRAVA
- Zohrejte mlieko spolu s tekvicovým pyré a medom. Preceďte, aby ste sa zbavili všetkých prípadných hrudiek, a potom pridajte korenie
- Pripravte espresso pomocou kávovaru Zepresso. Prilejte zmes mlieka a tekvice a na vrch pridajte podľa želania šľahačku
Tip: Mlieko môžete nahradiť mandľovou, sójovou alebo ovsenou alternatívou!