Zepter Wok možno použiť na prípravu mnohých jedál, ale dnes sa zameriame na hviezdu tohto receptu, na hovädzie mäso! Hovädzie mäso má možno zlú povesť v oblasti zdravia, ale jeho striedma konzumácia má svoje výhody. Je neuveriteľným zdrojom bielkovín a mimoriadne bohatým zdrojom železa a zinku. Každý, kto trpí nízkym krvným tlakom, by mohol z času na čas do svojho jedálnička zaradiť červené mäso.
Ako vždy, keď ide o mäso, musíme zdôrazniť, že je veľmi dôležitý jeho pôvod. Ak je to možné, vyberajte si bio mäso z voľného chovu. Do nášho receptu pridávame veľa sezónnej zeleniny a ryžových rezancov, aby sme jedlo spestrili a dodali mu ešte väčšiu výživovú hodnotu.
INGREDIENCIE (4 porcie)
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 žltá paprika
- 1 cuketa
- 1 mrkva
- 1 hrsť pokrájanej kapusty
- 2 jarné cibuľky
- 1 kg hovädzie mäso naložené v sójovej omáčke
- zmes 5 korení
- 400 g varené ryžové rezance
- Slnečnicové semienka
- Sezamový olej
PRÍPRAVA
- Papriku a mrkvu nakrájajte na kolieska a cibuľu na plátky
- Do studenej nádoby Zepter Wok Z-W3045 pridajte hovädzie mäso marinované v sójovej omáčke a okoreňte zmesou 5 korenín
- Varte pri strednej teplote 120 °C 3 minúty
- Do woku pridajte papriku, mrkvu, cuketu a kapustu, znížte teplotu na 90 °C a varte ďalších 10 minút
- Pridajte ryžové rezance, jarnú cibuľku, slnečnicové semienka, sezamový olej a premiešajte
- Podávajte v porceláne Zepter