Shopping cart icon

Ryžové rezance s hovädzím mäsom

Ryžové rezance s hovädzím mäsom

Zepter Wok možno použiť na prípravu mnohých jedál, ale dnes sa zameriame na hviezdu tohto receptu, na hovädzie mäso! Hovädzie mäso má možno zlú povesť v oblasti zdravia, ale jeho striedma konzumácia má svoje výhody. Je neuveriteľným zdrojom bielkovín a mimoriadne bohatým zdrojom železa a zinku. Každý, kto trpí nízkym krvným tlakom, by mohol z času na čas do svojho jedálnička zaradiť červené mäso.

Ako vždy, keď ide o mäso, musíme zdôrazniť, že je veľmi dôležitý jeho pôvod. Ak je to možné, vyberajte si bio mäso z voľného chovu. Do nášho receptu pridávame veľa sezónnej zeleniny a ryžových rezancov, aby sme jedlo spestrili a dodali mu ešte väčšiu výživovú hodnotu.




INGREDIENCIE (4 porcie)
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 žltá paprika
  • 1 cuketa
  • 1 mrkva
  • 1 hrsť pokrájanej kapusty
  • 2 jarné cibuľky
  • 1 kg hovädzie mäso naložené v sójovej omáčke
  • zmes 5 korení
  • 400 g varené ryžové rezance
  • Slnečnicové semienka
  • Sezamový olej


PRÍPRAVA
  • Papriku a mrkvu nakrájajte na kolieska a cibuľu na plátky
  • Do studenej nádoby Zepter Wok Z-W3045  pridajte hovädzie mäso marinované v sójovej omáčke a okoreňte zmesou 5 korenín 
  • Varte pri strednej teplote 120 °C 3 minúty
  • Do woku pridajte papriku, mrkvu, cuketu a kapustu, znížte teplotu na 90 °C a varte ďalších 10 minút
  • Pridajte ryžové rezance, jarnú cibuľku, slnečnicové semienka, sezamový olej a premiešajte
  • Podávajte v porceláne Zepter 
Šéfkuchárka Petra Geric

Image-2-(1).jpg

Publikované: 19. 10. 2018 18:37:24 Zepter International | Publikované s 0 komentármi
Kuchyna
Zdieľaj:
Zepter logotype Produkt bol pridaný do košíka Bags Prejsť do košíka