Zepter BizzClub Shopping cart icon

Ryžové rezance s hovädzím mäsom

Ryžové rezance s hovädzím mäsom

Zepter Wok možno použiť na prípravu mnohých jedál, ale dnes sa zameriame na hviezdu tohto receptu, na hovädzie mäso! Hovädzie mäso má možno zlú povesť v oblasti zdravia, ale jeho striedma konzumácia má svoje výhody. Je neuveriteľným zdrojom bielkovín a mimoriadne bohatým zdrojom železa a zinku. Každý, kto trpí nízkym krvným tlakom, by mohol z času na čas do svojho jedálnička zaradiť červené mäso.

Ako vždy, keď ide o mäso, musíme zdôrazniť, že je veľmi dôležitý jeho pôvod. Ak je to možné, vyberajte si bio mäso z voľného chovu. Do nášho receptu pridávame veľa sezónnej zeleniny a ryžových rezancov, aby sme jedlo spestrili a dodali mu ešte väčšiu výživovú hodnotu.


Pre vložené video sa vyžaduje súhlas so súborom cookie

Ak chcete vidieť vložené video na YouTube, musíte prijať naše zásady súhlasu so súbormi cookie. Cez toto si môžete kedykoľvek pozrieť video priamo na YouTube odkaz.



INGREDIENCIE (4 porcie)
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 žltá paprika
  • 1 cuketa
  • 1 mrkva
  • 1 hrsť pokrájanej kapusty
  • 2 jarné cibuľky
  • 1 kg hovädzie mäso naložené v sójovej omáčke
  • zmes 5 korení
  • 400 g varené ryžové rezance
  • Slnečnicové semienka
  • Sezamový olej


PRÍPRAVA
  • Papriku a mrkvu nakrájajte na kolieska a cibuľu na plátky
  • Do studenej nádoby Zepter Wok Z-W3045  pridajte hovädzie mäso marinované v sójovej omáčke a okoreňte zmesou 5 korenín 
  • Varte pri strednej teplote 120 °C 3 minúty
  • Do woku pridajte papriku, mrkvu, cuketu a kapustu, znížte teplotu na 90 °C a varte ďalších 10 minút
  • Pridajte ryžové rezance, jarnú cibuľku, slnečnicové semienka, sezamový olej a premiešajte
  • Podávajte v porceláne Zepter 
Šéfkuchárka Petra Geric

Image-2-(1).jpg

Publikované: 19. 10. 2018 18:37:24 Zepter International | Publikované s 0 komentármi
Kuchyna
Zdieľaj:
Zepter logotype Produkt bol pridaný do košíka Bags Prejsť do košíka